COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Moldova, interesată de participarea la programele și proiectele EurAsEC

Moldova, interesată de participarea la programele și proiectele EurAsEC

Președintele țării, Igor Dodon a ținut un discurs în cadrul ședinței lărgite a Consiliului Economic Suprem Eurasiatic, care s-a desfășurat astăzi în format online.

Șeful statului a menționat că situația de criză declanșată pe fundalul răspîndirii coronavirusului a arătat cine sînt adevărații prieteni ai Republicii Moldova, scrie sputnik.md.

„Proverbul rusesc „Un prieten vechi este mai bun decît doi noi” s-a reconfirmat odată în plus. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care ne ajută și ne-au ajutat în aceste momente dificile. În special, vreau să-i mulțumesc lui Vladimir Putin pentru acel ajutor care ne-a fost acordat în ultimele săptămîni în lupta cu coronavirusul”, a declarat Igor Dodon.


Președintele și-a exprimat convingerea că după încheierea crizei țările vor fi mult mai unite. Igor Dodon a reiterat intenția țării noastre de a continua și de a aprofunda relația cu Uniunea Economică Eurasiatică.

„Am apreciat înalt negocierile care au fost lansate anul curent privind aderarea Moldovei la Banca Eurasiatică de Dezvoltare (BED), în timpul cărora au fost desemnate potențialele domenii de colaborare: complexul agroindustrial, infrastructura drumurilor, energetica, promovarea comerțului reciproc”, a subliniat șeful statului.

Totodată, Igor Dodon a propus ca unele acțiuni ale UEEA să aibă loc în Moldova, menționînd că Chișinăul este gata să asigure toate condițiile pentru aceasta.

Reamintim că Republica Moldova are statut de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice din mai 2018.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load