Legea Procuraturii: CSP a respins modificările propuse de Vlah

Legea Procuraturii: CSP a respins modificările propuse de Vlah

Consiliul Superior al Procurorilor nu a examinat astăzi proiectul înaintat de bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, prin care au fost propuse mai multe modificări la Legea Procuraturii.

„Nu se dă curs demersului privind avizarea proiectului de modificare a Legii Procuraturii propus de bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah”, a anunțat șefa CSP, Angela Motuzoc, după ce membrii Consiliului au revenit în sala de ședință după deliberări.

„Nu a fost conform rigorilor legale. Nu a fost discutat nici la Adunarea Generală, iar aceasta este o etapă pentru a fi avizat un proiect”, a explicat Motuzoc după ședința CSP.

Inițiativa propusă de Irina Vlah prevede modificarea prevederilor Legii Procuraturii ce țin de numirea procurorului Găgăuziei, a adjuncților săi și a procurorilor principali teritoriali. Irina Vlah vrea ca aceștia să nu mai fie numiți doar la propunerea procurorului general al R. Moldova, ci să fie consultată Adunarea Populară de la Comrat, iar candidații înaintați la aceste funcții să fie acceptați și de deputații găgăuzi.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load