X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Krasnoselski intenționează să se întîlnească cu Kozak

31 mai. 2019,, 15:10   Politică
3447 1

Președintele autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, a declarat că la începutul săptămînii viitoare la Tiraspol va veni în vizită „reprezentantul special al lui Vladimir Putin pentru Nistru, vicepremierul FR, Dmitri Kozak”, şi marți, 4 iunie, el se va întîlni cu oficialul rus.

Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta liderul de la Tiraspol a anunțat în ajun, la întrevederea cu colectivul Ministerului Finanțelor, menționînd că intenționează să discute cu înaltul oaspete o varietate de probleme care îi îngrijorează pe locuitorii Transnistriei.

El a explicat că, în primul rînd, este vorba de două subiecte: „simplificarea procedurii de acordare a cetățeniei ruse pentru transnistreni, precum și folosirea de către rușii transnistreni a capitalului matern pe teritoriul republicii”.

„Noi propunem ca acest capital matern rus să fie aplicat în privinţa a două componente – locuința şi educația. Şi gata. Altceva nu mai trebuie”, a spus Krasnoselski.

Vicepremierul Federației Ruse, Dmitri Kozak, a fost numit în iulie 2018, printr-un decret al lui Vladimir Putin, „reprezentant special al Președintelui FR pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova”. La începutul săptămînii viitoare, el va vizita Moldova pentru prima dată în această funcție.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?