Krasnoselski intenționează să se întîlnească cu Kozak

Krasnoselski intenționează să se întîlnească cu Kozak

Președintele autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, a declarat că la începutul săptămînii viitoare la Tiraspol va veni în vizită „reprezentantul special al lui Vladimir Putin pentru Nistru, vicepremierul FR, Dmitri Kozak”, şi marți, 4 iunie, el se va întîlni cu oficialul rus.


Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta liderul de la Tiraspol a anunțat în ajun, la întrevederea cu colectivul Ministerului Finanțelor, menționînd că intenționează să discute cu înaltul oaspete o varietate de probleme care îi îngrijorează pe locuitorii Transnistriei.


El a explicat că, în primul rînd, este vorba de două subiecte: „simplificarea procedurii de acordare a cetățeniei ruse pentru transnistreni, precum și folosirea de către rușii transnistreni a capitalului matern pe teritoriul republicii”.


„Noi propunem ca acest capital matern rus să fie aplicat în privinţa a două componente – locuința şi educația. Şi gata. Altceva nu mai trebuie”, a spus Krasnoselski.


Vicepremierul Federației Ruse, Dmitri Kozak, a fost numit în iulie 2018, printr-un decret al lui Vladimir Putin, „reprezentant special al Președintelui FR pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova”. La începutul săptămînii viitoare, el va vizita Moldova pentru prima dată în această funcție.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load