TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Dodon a avut o întrevedere cu Comisarul pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei

Dodon a avut o întrevedere cu Comisarul pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei

În cadrul vizitei de lucru la Strasbourg, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Comisarul pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei, doamna Dunja Mijatović, transmite Noi.md.

Șeful statului i-a mulțumit dnei Mijatović pentru sprijinul constant al Consiliului Europei şi deschiderea pentru a asista Republica Moldova pe calea reformelor.


Igor Dodon a subliniat că adoptarea Planului Naţional de Acţiuni în domeniul Drepturilor Omului 2018-2022 a fost posibilă inclusiv datorită sprijinului Consiliului Europei prin intermediul Planului de Acţiuni al CoE pentru RM 2017-2020.

Președintele a adăugat că Planul de Acțiuni al CoE pentru RM 2017-2020 are un rol important în procesul de transformare pozitivă a RM şi autoritățile naţionale sînt angajate plenar în implementarea prevederilor acestuia.

Un subiect aparte în cadrul discuției l-a constituit situația legată de apărarea drepturilor omului în regiunea transnistreană, care provoacă îngrijorarea autorităților constituționale ale Republicii Moldova. În acest sens, șeful statului a reiterat că mizăm în continuare pe implicarea partenerilor din Consiliul Europei.

Pe finalul întrevederii, Igor Dodon a invitat-o pe Dunja Mijatović să efectueze o vizită în Republica Moldova, inclusiv în regiunea transnistreană.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load