TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cum explică Reniţă anularea construcţiei a 3 ambasade ale R. Moldova

Cum explică Reniţă anularea construcţiei a 3 ambasade ale R. Moldova

Rectificarea bugetului anulează construcția a trei ambasade ale Republicii Moldova. Este vorba de țările Ghana, Argentina și India.


Deputatul Iurie Reniță spune că construcția acestor ambasade ar îndeplini moftul a unor persoane sub acoperire diplomatică. Astfel, 22,7 milioane de lei, rezervate pentru înființarea acestor corpuri diplomatice, vor fi redirecționate pentru altceva.


„În proiect figurează o diminuare de 22,7 milioane de lei a Ministerului Afacerilor Externe. Am văzut o remarcă, o opțiune, este vorba de reducerea cheltuielilor pentru ambasadelor RM în Ghana, Argentina și India, în legătură cu extinderea a termenilor de înființare a acestora, e vorba de 11,7 milioane. Menționați că e vorba de reducere sau renunțării? Deschiderea acestor ambasade a fost un moft a unor persoane sub acoperire diplomatică. Putem utiliza perfect instituția consulilor onorifice, de aceea doream să clarific dacă este anularea în general, și corect ar fi în perspectivă de văzut. Și a doua, suma de 22 de milioane a fost transferată tot pentru scopuri diplomatice sau au fost transferate în altă parte?”, a declarat deputatul Iurie Renița.


În replică, Ministrul Finanțelor, Natalia Gavrilița, a declarat că „Ambasade în aceste trei state ambasade nu vor fi deschise și vor fi redirecționate către alte cheltuieli. Fiecare autoritate a prezentat propuneri pentru reducerea cheltuielilor, dar și pentru majorarea cheltuielilor în dependență de executarea pentru primele 6 luni. Acești bani fost distribuiți pentru alte proiecte”, a declarat Ministrul Finanțelor.


Precizăm că proiectul de modificare a legii bugetului pentru anul 2019 a fost votată de majoritatea deputaților.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load