X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Comuniștii au comemorat victimele Holocaustului

26 ian. 2018,, 18:10   Politică
3381 2

Secretarii și reprezentanții Comitetului Central al Partidului Comunist, comuniștii din comitetele de la Chișinău, împreună cu reprezentanții organizațiilor publice și etnice, precum și ai corpului diplomatic au participat la un miting comemorativ dedicat comemorării Zilei Holocaustului, marcată în țara noastră la fel ca și în întreaga lume pe 27 ianuarie.

Evenimentul a avut loc la monumentul victimelor fascismului, pe locul unde mii de oameni nevinovați au fost uciși de fasciști în timpul războiului.

În 2005, ONU a declarat ziua de 27 ianuarie drept Zi Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, atunci cînd a fost marcată cea de-a 60-a aniversare a eliberării a lagărului de concentrare fascist Auschwitz de către Armata Roșie. În acest lagăr, în timpul războiului, potrivit unor estimări diferite, au murit între 1,5 și 4 milioane de cetățeni, dintre care numai evrei au fost peste 1 milion. În total, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, au fost uciși aproximativ 6 milioane de evrei în Europa, preponderent civili, inclusiv bătrîni, femei și copii.

Pe teritoriul Republicii Moldova, în timpul ocupației româno-fasciste din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, au fost uciși circa 200 de mii de cetățeni de naționalitate evreiască.

În Moldova, Ziua de Comemorare a Victimelor Holocaustului este marcată drept zi națională de comemorare pentru al doilea an consecutiv.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?