X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Nichiforciuc despre plecarea lui Veaceslav Nigai de la PCRM: Nu a vrut să participe la proteste

16 noi. 2023,, 07:12   Politică
3533 1

Veaceslav Nigai nu a plecat de la Comuniști pentru că voia să termine reparația la casă, ci pentru că nu a vrut să participe la protestele organizate de Șor, a declarat la o emisiune de la N4 liderul Mișcării „Respect Moldova”, Eugeniu Nichiforciuc.

„Problema între domnul Nigai și așa zisa conducere a PCRM durează de peste un an de zile. Domnul Nigai de mai mult de un an nu frecventează ședințe fracțiunii PCRM. Știți de ce? Pentru că de domnul Voronin, Reidman și doamna Caraman a fost impus să participe la protestele organizate de partidul Șor. La care dumnealui a fost o singură dată. Ulterior a avut discuții cu echipa din Căușeni care au spus că nu sînt filiala Șor. Aceștia au spus că dacă mai participă la aceste proteste ei părăsesc fracțiunea ”, a declarat Nichiforciuc, notează Noi.md cu referire la realitatea.

Amintim că, la data de 13 octombrie, Veaceslav Nigai a anunțat că părăsește fracțiunea BCS și se declară deputat neafiliat. Potrivit lui, drept motiv pentru plecare a servit refuzul său de a participa la „jocurile de colaborare” din cadrul PCRM cu alte formațiuni de stînga, în spatele cărora s-ar afla oligarhi și hoți fugari.

Veaceslav Nigai este al patrulea deputat care părăsește BCS. Primul, din fracțiune și din Partidul Socialiștilor a plecat deputatul Gaik Vartanean.

Ulterior, un asemenea anunț a făcut și deputatul Alexandr Nesterovschi. Acesta a fost urmat de Irina Lozovan.

3
2
1
4
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?