X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

PCRM acuză CEC că a refuzat să înregistreze unii observatori internaționali

5 noi. 2023,, 18:11   Politică
2116 0

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) se plînge pe Comisia Electorală Centrală (CEC) pentru că ar fi respins acreditarea observatorilor din partea Partidului „Stîngii Europene”, la scrutinul din 5 noiembrie. În comunicatul emis, PCRM face trimitere la un portal web blocat recent de autorități pentru fals, propagandă și dezinformare.

De cealaltă parte, reprezentanții CEC susțin că pur și simplu nu a fost respectată procedura. În semn de protest că nu a fost acreditat, reprezentantul „Stîngii Europene” a publicat o fotografie de la aceeași secție de votare la care s-a fotografiat ambasadorul SUA Kent Logsdon, transmite Noi.md cu referire la newsmaker.md.

„Vicepreședintele CEC, Pavel Postică, a informat verbal reprezentanții Stîngii Europene despre acest lucru, refuzînd să furnizeze documentele relevante. Despre comportamentul ciudat al Comisiei Electorale Centrale a vorbit unul dintre liderii partidului, Attila Vajnai”, se menționează în comunicatul publicat pe site-ul comuniștilor, care face referire la publicația eNews – blocată de Serviciul de Informații și Securitate (SIS).

În semn de protest, Attila Vajnai a publicat o imagine pe rețelele de socializare, în care l-a ironizat pe ambasadorul SUA acreditat în Moldova.

Reprezentanta CEC, Rodica Sîrbu, a menționat că autoritatea electorală a lansat invitații pentru observarea alegerilor de către organizațiile internaționale prin intermediul MAEIE, conform procedurii.


„Așa a fost invitat și Parlamentul European. Pentru că așa prevede și Regulamentul privind statutul observatorilor şi procedura de acreditare a acestora, aprobat de CEC. Observatorii internaționali trebuie să aibă invitația din partea CEC. Reprezentanții acestui partid s-au adresat CEC cu această solicitare. A fost examinată și li s-a răspuns despre prevederile regulamentare”, a explicat Rodica Sîrbu.

1
0
0
0
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?