X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Cibotaru: Putem vorbi cu certitudine despre obținerea anumitor rezultate (VIDEO)

16 sep. 2019,, 16:50   Politică
2701 0

Astăzi putem vorbi cu certitudine despre obținerea anumitor rezultate ale coaliției, dacă ne referim la scopul principal anunțat de demontare a sistemului oligarhic.

De această părere este analistul politic Viorel Cibotaru, director executiv al Institutului European de Studii Politice din Moldova, care a analizat într-un interviu pentru Noi.md rezultatele guvernării PSRM-ACUM la 100 de zile de mandat.

Declarația a fost lansată în cadrul unei Conferințe științifico-practice organizate de portalul eNews.

Există însă și unele obiecții față de calitatea și viteza cu care se înfăptuiește schimbarea, spune politologul.

„Aceasta se referă la cele mai răsunătoare cazuri de corupție, peste care e departe să fie vărsată lumina, asupra modului în care s-au produs, cine sînt vinovații, cum pot fi întoarse anumite proprietăți statului, dacă vorbim de Aeroportul Chișinău, Air Moldova, laundromat și alte cazuri răsunătoare. Această coaliție niciodată nu a fost planificată sub niciun fel, este într-adevăr o coaliție situațională, în care totul se face din mers, inclusiv găsirea unor soluții optime pornind de la platforme ideologice, politice diferite, cu o mulțime de linii roșii pentru ambele tabere”, a explicat Cibotaru.


Potrivit expertului, există un risc enorm ca odată cu nerealizarea acestor promisiuni, cele două partide să se prăbușească politic, întrucît ”planca” așteptărilor a fost ridicată la un nivel înalt. Pe de altă parte, așteptările ca în 100 de zile să fie realizate toate obiectivele asumate, sînt ireale.

„Eu sper ca această guvernare să reușească să îndeplinească promisiunile în ceea ce privește reforma sistemului judecătoresc, a Procuraturii, a organelor de interne, pentru că aceasta este o condiție și pentru reforma politică, pentru succesele sociale și pentru realizarea unui plan de dezvoltare economică”, a conchis Viorel Cibotaru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?