X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3997

Chicu o invită pe Sandu la Guvern

3 feb. 2020,, 09:30   Politică
4886 1

Prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, anunță că, începînd de mîine, se lansează desfășurarea ședințelor lărgite ale Colegiilor ministerelor, la care este invitată presa, dar și analiștii, scrie Noi.md.

Astfel, mass-media va avea posibilitate să se informeze din prima sursă.

”În cadrul acestor ședințe ne propunem să discutăm deschis despre totalurile anului 2019, dar și despre planurile și provocările pentru 2020. IMPORTANT: deoarece discutăm despre realizări/eșecuri pe parcursul anului 2019, în care țara a avut 3 guverne, invitații de a participa la ședințele respective vor primi toți miniștrii respectivi din guvernele Filip și Sandu. De exemplu, pentru ședința de mîine de la Ministerul Finanțelor a fost expediată invitație pentru Dna Natalia Gavrilița, ex- ministru în guvernul Sandu. Bineînțeles, voi participa și eu la ședință mîine, dar și la toate celelalte Colegii, conform graficului de mai jos”, a scris Chicu.

Potrivit premierul, membrii guvernului își propun astfel să țină “conectată” societatea la tot ce face/nu face executivul. Aceste ședințe vor fi o bună oportunitate pentru presă de a distinge ”grîul de neghină” sau realul de fake.

”Și fiindcă în ultima perioadă au ieșit “din hibernare” diferiți prezicători, care ca și anul trecut, sperie oamenii cu “borți bugetare” și pericol de incapacitate de plată, Vă prezint mai jos o succintă informație operativă pe situația bugetară la sfîrșitul lunii Ianuarie 2020 (în comparație cu ianuarie 2019):


Bugetul de Stat - venituri mai mari cu circa 250 mln.lei (10%)
BASS - venituri proprii mai mari cu circa 200 mln.lei (22%)
FAOAM - venituri proprii mai mari cu circa 60 mln.lei (16,5%)
Bugete Locale - venituri mai mari cu circa 60 mln.lei (17%)

În total, veniturile Bugetului Public Național in Ianuarie 2020 le depășesc pe cele din anul trecut cu circa 600 mln. lei. (15,4%)

Veniturile administrate de Servicul Fiscal au crescut cu circa 14,6%, cele ale Serviciului Vamal - cu 16%.

Soldurile în Contul Unic Trezorerial constituie peste 4,6 miliarde lei, inclusiv circa 1,2 miliarde lei aparținînd APL”, se mai arată în postarea lui Chicu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?