COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cei care vor să demită Guvernul trebuie să dea dovadă de responsabilitate, Chicu

Cei care vor să demită Guvernul trebuie să dea dovadă de responsabilitate, Chicu

Ion Chicu a comentat, în cadrul emisiunii Punctul pe AZi, informaţiile vehiculate în ultima vreme, conform cărora acesta ar putea să îşi dea demisia din funcţia de premier. Acesta spune că o va face doar în cazul în care Guvernul nu va mai avea susţinere în Guvern, iar majoritatea parlamentară actuală nu va mai exista.

„Totul depinde de ce se va întîmpla, în cazul în care rămînem fără majoritate parlamentară şi avem siguranţa că nici o iniţiativă de a noastră nu poate fi susţinută şi este doar un sabotaj şi un antagonism, nu văd rostul de ce acest Guvern să se mai ţină. O să vedem în funcţie de circumstanţe. Dar cu orice preţ colegii mei din Guvern nu au de gînd să stea la serviciu.

Nu îmi voi prezenta demisia atunci cînd există majoritate parlamentară”, a declarat premierul Chicu.

Ce ţine despre o posibilă moţiune de cenzură împotriva Guvernului pe care îl conduce, Ion Chicu spune că „este un exerciţiu democratic”, iar cabinetul de miniştri îşi vede de agenda pe care o are.

Totuşi, la fel ca şi Igor Dodon, Ion Chicu spune că cei care vor să dea jos Guvernul trebuie să dea dovadă de responsabilitate, iar dacă vor reuşi să demită Guvernul şi apoi nu vor reuşi să numească un alt Guvern, ţara va fi într-o criză profundă.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load