X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Candu, pus pe glume

2 feb. 2018,, 15:31   Politică
6751 3

Președintele Parlamentului Andrian Candu s-a expus pe marginea demisiei lui Tudor Panțîru de la președinția Curții Constituționale.

Acesta a comentat motivele invocate și a declarat într-o manieră glumeață că liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc nu are de gînd să devină președinte la CCM, așa cum speculează unii politici. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui briefing de presă de la tribuna Parlamentului.


Întrebat despre presupusa dorință a lui Plahoniuc de a pune în locul lui Panțîru un om de-al său, Candu a zîmbit: „Cînd ați început să ziceți de Vlad Plahotniuc am crezut că dumnealui chiar ar vrea să fie judecător la CCM”.
Totodată, acesta a subliniat că dorința lui Panțîru de a pleca din funcție a existat și mai devreme.


„Consider că ar bine să lăsăm speculațiile, teoriile și conspirațiile deoparte. Uneori lucrurile sînt mult mai simple decît par. Mai ales, să-i lăsăm pe cei cărora le place să speculeze și să vină cu astfel de acuzații deoparte și să privim lucrurile așa cum sînt. A fost depusă o cerere de plecare din motive personale. Din cîte cunosc, intenția a fost expusă într-o perioadă mai mare de timp. Au fost doar pregătiri pentru plecare. Și fiecare are dreptul să plece atunci cînd sînt anumite cauze expuse”, a declarat speakerul Parlamentului.


Potrivit lui, decizia este în mîinile Consiliului Superior al Magistraturii.
Președintele Parlamentului a decis să-și încheie mesajul pe o notă de umor, făcînt referire la ”teoriile conspirative” ale liderului PPDA, Andrei Năstase, care a spus că Vlad Plahotniuc vrea să-și aducă omul său la CCM: „Atenție, dacă cumva mîine va ninge, la fel trebuie să ne punem întrebarea: Oare cine a comandat ninsoarea”.
Recent, presa a scris că președintele Curții Supreme de Justiție (CSJ), Mihai Poalelungi ar putea să-i urmeze lui Tudor Panțîru la Curtea Constituțională.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?