Criza energetică stiri: 1718
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

Comentariile de pe Facebook și TikTok nu sunt plângeri: Dragalin oferă sfaturi

2 feb. 07:45   Societate
2370 1

Veronica Dragalin încurajează denunțurile privind acțiunile de corupție. În cadrul unei conferințe de presă susținute miercuri, șefa Procuraturii Anticorupție a oferit sfaturi despre modul în care cetățenii o pot face și a oferit exemple despre dosarele care au fost deja expediate în judecată.

Dragalin a menționat că procurorii nu urmăresc denunțurile de pe rețelele de socializare. Ea a reiterat că toate solicitările și plîngerile trebuie depuse oficial, în conformitate cu prevederile legii, transmite Realitatea.md.

„Toți oamenii care au informație despre corupție să depună plîngere la Procuratura Anticorupție, să putem trage la răspundere. Puteți depune prin poștă, prin scrisoare sau în persoană. Avem procurori de serviciu care lucrează în fiecare zi, de la 08:00 pînă la 17:00, și pot primi cereri. Puteți trimite electronic un denunț și puteți suna la orice oră la 080055555, linia gestionată de CNA, unde puteți vorbi cu cineva despre astfel de cazuri. Comentarii pe Facebook, pe Telegram, pe TikTok sau comentarii într-o emisiune nu e denunț sau plîngere. Veniți și depuneți denunț, după cum prevede legea. Noi nu urmărim comentarii pe Facebook, Telegram, TikTok, mai ales cînd sînt persoane anonime și nu își asumă responsabilitate pentru plîngere falsă”, a declarat Dragalin.

În același timp, șefa Procuraturii Anticorupție a transmis și un mesaj către avocați, îndemnîndu-i pe aceștia să acționeze în conformitate cu legea și să nu participe la acte de corupție.

0
2
0
0
13

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?