X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Batrîncea spune la ce etapă se află negocierile PSRM-PD

10 mar. 2020,, 20:45   Politică
4525 2

Vicepreședintele Parlamentului, socialistul Vlad Batrîncea, afirmă că discuțiile PD-PSRM pentru formarea unei eventuale coaliții nu au ajuns la un final.

Deputatul spune că cele două tabere nu s-au mai întîlnit „oficial” de la ultima lor discuție de vineri, însă neagă că negocierile ar avea loc prin localuri sau cafenele.

„N-am ajuns la înțelegere. Cred că vor avea loc mai multe runde de negocieri, nu ne grăbim, trebuie să ne asigură că această majoritate va fi funcțională. Cred că pe parcursul acestei săptămîni vom mai avea o întîlnire”, a spus Batrîncea.

Întrebat de reporteri dacă a mai existat dialog între cele două părți, socialistul a spus: „discuții oficiale nu am mai avut”.

„Prin cafenele nu ne întîlnim, că nu sîntem alianța de dreapta. Vorbim doar în Parlament, iar apoi comunicăm transparent despre aceste discuții”, a punctat deputatul.


Întrebat dacă această coaliție ar putea să nu aibă loc, Batrîncea a spus scurt: „evident”. „La o anumită etapă, dacă se va găsi un numitor comun, la aceste discuții vor participa și domnul prim-ministru și domnul președinte”, a adăugat el.

Amintim că, pe 6 martie, a avut loc prima rundă de negocieri declarată între PSRM și PDM, cu privire la fomarea unei coaliții de guvernare. Președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, a spus că nu s-au discutat candidați și partajări de ministere, însă a adăugat că ar fi „normal” dacă 50% din ministere ar reveni PD-ului. Iar socialiștii au menționat că la baza unei posibile coaliții va sta vechiul document semnat între PSRM și ACUM.

Pe 9 martie, președintele Igor Dodon a afirmat că dacă socialiștii și democrații nu ajung la un numitor comun în sensul creării unei alianțe de guvernare, țara va intra în alegeri anticipate. Președintele a precizat că actualul guvern minoritar nu poate activa pentru o perioadă prea îndelungată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?