TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Başcanul a inițiat demisia componenței Comitetului Executiv al Găgăuziei

Başcanul a inițiat demisia componenței Comitetului Executiv al Găgăuziei

Başcanul de Găgăuzia Irina Vlah a adresat o scrisoare președintelui Adunării Naționale, prin care a inițiat demisia Comitetului Executiv, transmite Noi.md.

Potrivit documentului, rezultatele alegerilor șefului Găgăuziei din 30 iunie au fost confirmate printr-o decizie a Colegiului de Contencios Administrativ din cadrul Curţii de Apel Comrat. La 19 iulie, la o ședință specială solemnă a Adunării Naționale, după depunerea jurămîntului, bașcanul nou-ales a început exercitarea celui de-al doilea mandat.


Irina Vlah observă că, în conformitate cu Codul Găgăuziei și cu Legea „Cu privire la Comitetul Executiv al Găgăuziei”, încetarea competențelor șefului Găgăuziei atrage demisia Comitetului Executiv.

„Pe baza celor de mai sus, vă rog să examinaţi la următoarea ședință a Adunării Naționale chestiunea privind demisia de drept a componenţei actuale a Comitetului Executiv al Găgăuziei”, se spune în document. La alegerile bașcanului Găgăuziei din 30 iunie, 92% dintre alegătorii Autonomiei şi-au dat votul pentru Irina Vlah.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load