X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Arborarea drapelului României de către PUN, denunțată la Procuratură (DOC)

25 oct. 2019,, 16:42   Politică
4470 4

Mișcarea de Tineret „Urmașii lui Ștefan” a expediat un demers procurorului general interimar, în care semnalează încălcarea Legii privind drapelul de stat de către Partidului Unității Naționale (PUN).

Activiștii afirmă că la sediul formanii conduse de Anatol Șalaru, au fost arborat drapelul altui stat, al Romîniei, lucru care contravine legislației în vigoare.

„În țara noastră, există o serie de organizații și partide politice care în mod deschis sfidează Constituția Republicii Moldova și alte legi, iar noi considerăm că este de datoria dumneavoastră funcțională să rezolvați această problemă. La data de 24 octombrie 2019, am realizat o fotografie a sediului PP „Partidul Unității Naționale”, situat pe str. Serghei Lazo nr. 3 din Chișinău. În fața acestui sediu sînt arborate trei drapele, al partidului, al UE și al României (incert, poate al Andorei sau Chadului). Indiferent de al cărui stat ar fi acel drapel, considerăm totuși că este încălcată Legea privind drapelul de stat al Republicii Moldova”, se arată în demersul semnat de liderul Mișcării Urmașii lui Ștefan, Dumitru Roibu.

Autorul sesizării a făcut referire la prevederile legii sus-menționate care stabilește că drapelele altor state se pot arbora pe teritoriul Republicii Moldova, cu prilejul vizitelor cu caracter oficial de stat, al unor festivităţi şi reuniuni internaţionale, pe clădiri oficiale şi în locuri publice stabilite, numai împreună cu Drapelul de Stat şi cu respectarea prevederilor prezentei legi.

În acest sens, Mișcarea "Urmașii lui Ștefan" a cerut sancționarea factorilor de decizie din cadrul PUN, conform legii.


„Constatînd sfidarea Legii privind drapelul de stat al Republicii Moldova, considerînd lipsa de respect a acestui partid față de țara în care activează, dar și aroganța publică de care dă dovadă așa numita conducere a acestui partid, solicităm să fie identificate persoanele vinovate de această încălcare și să fie atrase la răspundere conform art. 332 al Codului Contravențional al Republicii Moldova”, se arată în demers.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?