COVID-19 în MOLDOVA

Primărie ultra-modernă într-un sat din nordul țării (FOTO)

Primărie ultra-modernă într-un sat din nordul țării (FOTO)

Satul Răuțel din raionul Fălești are o primărie ultramodernă. Clădirea veche și dărăpănată care pînă nu demult știrbea din imaginea satului, a ajuns să fie cartea de vizită a localității.

Primarul de Răuțel, Tudor Istrati, spune că a decis să aducă o schimbare în sat. Mai mult, noul sediu va fi nu doar primărie, dar și casă de cultură, scrie nordnews.md.

Tudor Istrati spune că primăria era într-o stare deplorabilă. Împreună cu oamenii din sat a decis să opteze pentru un stil modern europen.


În ultimul an de mandat, în 2019 am pus în prim plan renovarea sediului primăriei. Cînd am venit într-un sat cu oameni gospodari și cu așa o primărie, vă spun sincer, chiar îmi era rușine cînd venea cineva și întreba unde este primăria. Ei nici nu o găseau. Acum la moment, cînd întreabă cineva unde este primăria, oamenii spun cu mîndrie: „priviți cea mai frumoasă clădire de pe centru”, aceea e primăria, spune primarul s. Răuțel

Tudor Istrati spune că autoritățile raionale din Fălești refuză să facă investiții în satul Răuțel, așa că toate cheltuielile pentru reparația primăriei sînt suportate de bugetul local. Se întîmplă după ce locuitorii au cerut ca localitatea să intre în componența municipiului Bălți.

Odată cu reparația și extinderea sediului primăriei, Tudor Istrati a decis să mai soluționeze o problema, lipsa Casei de Cultură. Construcția unui sediu aparte, dar și întreținerea acestuia, ar costa prea scump, susține alesul local.

La noi nu este casă de cultură, ea a fost pornită și cere o finanțare mare. Nu cred că este avantajos să continuăm construcția. Am ajuns la concluzia că ar fi bine de construit la al doilea etaj o sală mare de festivități, a mai povestit Tudor Istrati.

Lucrările de reconstrucție și reparația a sediului primăriei vor fi date în exploatare în luna martie 2021. Valoarea lucrărilor se cifrează la 3 milioane de lei.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load