Cîţi moldoveni s-au adresat la medic în prima zi a anului

Cîţi moldoveni s-au adresat la medic în prima zi a anului

Din punct de vedere medical, începutul anului nou 2018 poate fi caracterizat ca unul obişnuit, fără cazuri majore şi diagnoze nesoluţionate.


Ba chiar s-a constatat o micşorare vădită a numărului de adresări ale persoanelor cu boli acute, care n-au întrunit parametrii tratamentului spitalizat, anunţă Institutul de Medicină Urgentă.


Potrivit unui comunicat de presă, pe parcursul zilei de ieri, la Departamentul de medicină urgentă (DMU) s-au adresat 208 pacienţi, dintre care 78 au fost aduşi cu ambulanţa, ceilalţi au apelat de sine stătător. În urma triajului medical efectuat de către medicii de tură, doar 32 de bolnavi au avut nevoie de spitalizare.


Pacienţii cu morbidităţi minore au fost îndreptaţi pentru tratament şi recuperări medicale către medicul de familie şi la punctele traumatologice de circumscripţie nu înainte de a primi asistenţa medicală corespunzătoare.


În structura patologiilor examinate traumatismele au constituit 117 (32 de spitalizări), bolile chirurgicale – 44 (8 spitalizări), maladiile neurologice, BCV – 7 (5 spitalizări), bolile oro-maxilo-faciale - 16 (3 spitalizări), urologice - 7 (2 spitalizări).


Investigarea pacienţilor în DMU şi subdiviziunile de specialitate este efectuată cu echipamente medicale imagistice de mare performanţă.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load