Focuri de armă la granița celor două Corei

Focuri de armă la granița celor două Corei

Un soldat nord-coreean a dezertat joi în Coreea de Sud traversînd Zona Demilitarizată (DMZ) care separă cele două state, focuri de armă făcîndu-se auzite apoi de ambele părţi, informează Yonhap, citînd armata sud-coreeană.


Soldatul de rang inferior a apărut în faţa unui post de gardă sud-coreean în jurul orei locale 8:04 dimineaţa, potrivit Statului Major Interarme al Seulului (JCS).


Agenţia de presă sud-coreeană, citînd un oficial al JCS, arată că, după producerea fugii soldatului, militari de frontieră nord-coreeni s-au apropiat de linia de demarcaţie militară, aparent în căutarea dezertorului.


Ca răspuns, trupele Sudului au tras circa 20 de focuri de avertizare în jurul orei locale 9:30 dimineaţa, a spus acesta.


Aproximativ 40 de minute mai tîrziu, s-au auzit mai multe împuşcături din Nord, dar nu au fost găsite gloanţe care să fi trecut frontiera, a mai arătat oficialul JCS, citat de agenţia Yonhap.

Într-un anunţ separat, ministerul pentru Unificare de la Seul a indicat că doi nord-coreeni, aflaţi miercuri la bordul unei bărci mici de lemn şi găsiţi în larg într-o misiune de patrulare, şi-au exprimat dorinţa de a rămîne în Coreea de Sud.

Un bilanţ oficial al JCS arată că 15 nord-coreeni, inclusiv patru soldaţi, au fugit direct în Sud în 2017, faţă de un soldat şi patru civili în 2016.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load