Donald Trump se uită la televizor aproape 8 ore pe zi

Donald Trump se uită la televizor aproape 8 ore pe zi

Donald Trump se uită la televizor aproape opt ore în fiecare zi, scrie „New York Times“. Televiziunea îi serveşte „muniţie“ pentru mesajele sale pe care le scrie pe Twitter.
 

Surse de la Casa Albă au declarat, sîmbătă, pentru „New York Times“, că preşedintele american priveşte cel puţin patru ore - şi uneori opt ore - pe zi programele diverselor televiziuni americane.  

"În fiecare dimineaţă, la ora 5.30, preşedintele Trump se trezeşte şi deschide televizorul în dormitorul de la Casa Albă. Se uită puţin la ştirile CNN, trece la emisiunea Fox & Prietenii pentru relaxare şi idei de mesaje, iar uneori urmăreşte emisiunea de dimineaţă de la MSNBC deoarece, cred prietenii, îi oferă energie pentru toată ziua. Plin de energie ori înfuriat, uneori o combinaţie a acestor stări, Donald Trump îşi deschide iPhone-ul.

Uneori transmite mesaje prin Twitter din pat, spun consilierii", scrie New York Times.    Televiziunea îi serveşte "muniţie" pentru mesajele sale pe care le scrie pe Twitter, potrivit New York Times.    "Utilizînd Twitter-ul ca sabia sa Excalibur, preşedintele Donald Trump îi abordează pe cei care exprimă dubii asupra capacităţilor sale, înarmîndu-se şi cu informaţii furnizate de televiziunile americane, precum şi cu zeci de Coca Cola dietetice.

Chiar dacă Donald Trump încă depune eforturi pentru a reuşi să modeleze preşedinţia după voia lui, se luptă pentru a obţine măcar o remiză", comentează cotidianul american într-un articol cu titlul "Stilul lui Trump: Lupta permanentă a preşedintelui SUA pentru autoconservare".    Nimeni nu are voie să atingă telecomanda, cu excepţia lui şi a personalului tehnic al Casei Albe. Dacă pierde un pasaj important, îl vede mai tîrziu, înregistrat. Există un televizor de 60 inch în sala de mese a Casei Albe, la care preşedintele se uită în timpul întîlnirilor, potrvit NYT. Lui Donald Trump îi place în special Jeanine Pirro de la Fox News, Sean Hannity şi Laura Ingraham şi îl urăşte pe Don Lemon de la CNN.  

Însă Donald Trump insistă: "Nu mă uit mult la televizor. Ştiu că lumea spune, oamenii care nu mă cunosc, că mă uit la televizor. Acest lucru este spus de oamenii care au surse false (...). Dar nu mă uit mult la televizor, în principal din cauza documentelor. Citesc foarte multe documente".   John Kelly, şeful Cancelariei de la Casa Albă, depune eforturi pentru a-l convinge pe Donald Trump să reducă timpul alocat pentru trimiterea de mesaje prin Twitter, accelerînd agenda întîlnirilor cu principalii consilieri prezidenţiali. Preşedintele îl sună pe John Kelly de multe ori pe zi pentru a-l întreba despre program şi pentru a-i cere consultanţă. Noul sistem îi oferă "timp de gîndire", a subliniat el.  

În privinţa procesării informaţiilor, Donald Trump are o atitudine sceptică faţă de orice relatare care nu provine din cercul său restrîns de surse. Unii consilieri, precum secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, consideră că acesta este un lucru esenţial de bun: "Observ o serie de similitudini între modul în care a condus campania şi modul în care acţionează ca preşedinte. Îi plac foarte mult prezentările verbale. Nu este o persoană care să citească volume mari de informaţii".  

Alţi consilieri notează că Donald Trump citeşte presa doar pentru a-şi confirma unele idei, subliniind că preşedintele are o insistenţă pentru a-şi defini propria realitate.   În ultimele săptămîni, prietenii preşedintelui SUA au observat o modificare de atitudine, admiţînd că mulţi consilieri şi chiar rude ale sale ar putea fi afectaţi de investigaţia procurorului Robert Mueller privind ingerinţele Rusiei. Despre sine, Donald Trump a adoptat o atitudine surprinzător de fatalistă, conform personelor care vorbesc constant cu el. "Asta este viaţa", a spus Donald Trump despre anchetă.
 

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load