Fiecare al patrulea liceu a înregistrat o rată de promovare la bac de 100% (VIDEO)

Fiecare al patrulea liceu a înregistrat o rată de promovare la bac de 100% (VIDEO)

În acest an fiecare al 9-lea elev din 10 a promovat examenele de bacalaureat, notează NOI.md.

Datele au fost oferite de reprezentanții Ministerului Educației, Culturii și Cercetării din Moldova în cadrul unei conferințe de presă care a vizat rezultatele examenului național de Bacalaureat din sesiunea 2017.

Potrivit lui Anatol Topală, directorul Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, în acest an rata de promovare a examenelor este 91,58 de procente, cu peste 5% mai mare decît cea din anul 2016 și cu peste 20% mai mare decît cea din 2014.

Totodată, Topală a menționat că în această sesiune de bacalaureat au fost eliminați de la examen doar 13 candidați, iar peste 4000 de elevi nu au promovat examenul.

La fel, a crescut și numărul liceelor care au înregistrat o rată de promovare de 100%. Astfel, în 2017 fiecare al patrulea liceu are o rată de promovare de 100% (80 de licee), în timp ce în 2014 erau doar 23 de licee. 

Totodată, se menține și o creștere constantă pentru media mediilor de la examenul de bacalaureat. Media notelor este mai mare la elevii care au susținut examenele la profilul real decît la cel uman.

Totodată, Anatol Topală a menționat că la elaborarea testelor pentru examenele de bac au participat 150 de profesori selectați prin concurs, iar în evaluarea acestora au fost implicați 777 de cadre didactice.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load