În SUA a fost calculat cît de des minte Trump

În SUA a fost calculat cît de des minte Trump

Președintele american Donald Trump a făcut 1.628 de declarații false sau mincinoase în cursul celor 298 de zile de la învestirea sa în funcție.

 

Acesta reprezintă în medie 5,5 minciuni pe zi, a calculat într-un material publicat ziarul “Washington Post”, citat de publicația belgiană Le Soir. Într-un astfel de ritm, este de așteptat ca Trump să ajungă la 2 mii de declarații eronate în primul său an de mandat și la 8 mii de minciuni pînă la sfîrșitul mandatului său.

Washington Post precizează că ritmul minciunilor lui Trump a crescut brusc în ultima lună, atingînd 9 declarații false pe zi. Numărul lor atît de mare se explică parțial prin faptul că Donald Trump se repetă adeseori. Deci, Trump a pronunțat de trei sau patru ori aceleași 50 de minciuni. Președintele american a mers atît de departe încât a spus de 60 de ori că Obamacare „este pe cale să moară” sau „a murit”. Or, nu este cazul, conform Biroului pentru buget al Congresului.

Conform ziarului american, Trump comite cele mai multe erori sau falsuri atunci când vorbește despre nivelul șomajului din SUA, taxe, piața bursieră americană și programul de sănătate Obamacare.

 

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load