Facebook a achiziționat o aplicație care încurajează să ne purtăm frumos

Facebook a achiziționat o aplicație care încurajează să ne purtăm frumos

O aplicație care încurajează adolescenții să se poarte frumos unii cu alții a fost achiziționată de Facebook pentru o sumă nedivulgată, informează BBC News.

Aplicația — numită "tbh", abrevierea de la "to be honest" ("a fi sincer") — are doar nouă săptămîni de funcționare, însă a fost deja descărcată de 5 milioane de ori.

Creatorii săi au precizat că aceasta va continua să funcționeze ca program independent, însă de acum încolo va dispune de mai multe resurse grație Facebook.

Potrivit site-ului de știri despre start-up-uri TechCrunch, preluarea a avut loc pentru "mai puțin de 100 de milioane de dolari", iar cele patru persoane din spatele aplicației vor deveni angajați ai Facebook.

Realizarea reprezentanților "tbh" a fost de a crea o aplicație anonimă care nu a devenit o țintă de trolling și hărțuire — așa cum s-a întîmplat cu multe aplicații înainte, iar succesul aplicației este un semn că adolescenții își doresc interacțiuni mai pozitive.

După ce un utilizator își încarcă contactele, aplicația pune întrebări predeterminate, cu tentă pozitivă, cum ar fi "cine ar fi persoana pe care a-i aduce-o la o petrecere?", alături de opțiunea de a alege unul dintre patru prieteni.

Utilizatorii sînt informați atunci cînd sînt selectați, însă detaliile despre persoana care a făcut alegerea sînt păstrate anonime.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load