Moldova a propus alți 4 candidați la funcțiile de juriști secunzi la CtEDO

Moldova a propus alți 4 candidați la funcțiile de juriști secunzi la CtEDO

Încă 4 candidați au fost propuși de Moldova pentru funcțiile de juriști secunzi la Grefa CtEDO, notează NOI.md cu referire la un comunicat de presă.

Ministerul Justiției a încheiat a doua rundă a concursului de selectare, la nivel național, a candidaților pentru trei funcții de juriști secunzi la Grefa Curții Europene a Drepturilor Omului (CtEDO) din Strasbourg (Franța). Dosarele lor vor fi transmise Consiliului Europei (CoE) pentru selectarea finală.

Aceștia sînt: Gurin Marin, Bologan Dumitrița, Comerzan Diana și Petroman Ludmila. Amintim că finaliștii primei runde a concursului de selectare sînt: Revencu Ruxanda, Iurco Tatiana, Apostol Lilian și Sotnic Cornel. Ministerul Justiției va propune candidaturile lor pentru funcțiile menționate. Ulterior, CoE va organiza concursul final pentru desemnarea învingătorilor.

Durata inițială a contractului va fi de un an, cu posibilitatea prelungirii pe un nou termen. Condițiile de remunerare, garanțiile sociale și alte plăți compensatorii vor fi stabilite, în exclusivitate, printr-un acord individual al persoanei selectate cu Guvernul Republicii Moldova.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load