Eurovision stiri: 496
Transnistria stiri: 1341

Borșevici - despre Convenția de la Istanbul: Oamenii care distrug bazele tradiționale nu știu ce fac

20 oct. 2021,, 12:15 (reactualizat 20 oct. 2021,, 18:36)   ”Valori” Europene
4253 3

După ce Președinta Maia Sandu a promulgat ratificarea Convenției de la Istanbul, guvernarea a primit multe critici. Mitropolia Moldovei, în special, și țările CSI a avut o reacție foarte negativă la această decizie.

Expertul Victor Borșevici a făcut un mic comentariu, clarificînd astfel situația de ce Convenția de la Istanbul a fost atît de prost primită în Moldova, relatează Noi.md.

„De îndată ce oamenii care se consideră purtători avansați ai unei idei incredibil de progresiste încep să invadeze cîmpul valorilor umane, ei distrug originile tradiționale fără a ști ce fac. Ca reacție, apare fundamentalismul diferitelor curente, culte și secte. În popor se mai spune: „Nimeni nu este de neînlocuit”.

Pe locul oricărei biserici, moschei distruse întotdeauna apare ceva nou - mișcări religioase, misticism, ocultism, radicalism și obscurantism medieval. Acești oameni sînt gata să distrugă instituția căsătoriei, tradițiile și obiceiurile păstrate de-a lungul mileniilor, calificîndu-le depășite, însă aceste fundamente morale întotdeauna au fost relevante, deoarece această comoară este înțelepciunea strămoșilor noștri. Nihilismul radical întotdeauna dă naștere la noi forme de obscurantism, care se simt foarte bine în rețelele de socializare și în alte forme ale mass-media, dovadă fiind numărul incredibil de comunități și organizații religioase extremiste care s-au înmulțit pe Internet”.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?