Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

Borșevici: Sîntem împinși într-o nouă închisoare a debitorilor

23 iun. 2022,, 16:01   Politică
4739 0

Uniunea Europeană decide dacă Moldova va primi statutul de candidat la UE. Dacă sîntem sa nu pe drumul cel bun – profesorul și diplomatul Victor Borșevici și-a expus propria opinie la acest subiect.

Potrivit lui Borțevici, aderarea la UE impune Moldovei anumite obligații, pe care țara va trebui să le îndeplinească neconidționat:

"Acum Uniunea Europeană are probleme mari, miroase a o criză politică și economică gravă. Nu cu mult timp în urmă, Anglia a părăsit UE, iar Turcia nu va mai intra în ea. UE are nevoie disperată în acest moment de mai multe țări care, chipurile, visează să adere la Uniunea Europeană pentru a crea o poveste de succes falsă și, în același timp, a le lega cu obligații înrobitoare.

Singura marfă ponosită pe care o avem astăzi de vînzare este suveranitatea Republicii Moldova și neutralitatea acesteia. De îndată ce intri în sala de așteptare a Uniunii Europene, aceleași obligații oneroase sînt imediat transferate asupra ta, de exemplu, interzicerea știrilor în rusă sau un tranzit convenabil de arme și, de asemenea, nu gratuit – impunerea la procurarea de armament învechit de la NATO. Ce fericire!

Ei bine, și ce ni se propune în schimb? Autoritățile noastre sînt mituite cu iluzia că sînt mari personalități politice, iar în ochii populației ar trebui să se creeze o impresie falsă despre incredibila lor activitate de afaceri, că iau decizii, caută căi, poartă discuții, negociază pe problema gazului – toate pe care le auzim de obicei, dar cu mai multă greutate. Se pare că sîntem împinși într-o nouă închisoare a debitorilor. Bun spectacol”, a explicat Borșevici.


Reamintim că Parlamentul European a votat o rezoluție privind acordarea Republicii Moldova și Ucrainei a statutului de candidați la aderarea la Uniunea Europeană.

Liderii Uniunii Europene, reuniți astăzi și mîine la Bruxelles, la ședința Consiliului Europei vor lua o decizie finală privind acordarea statutului de țară candidată la aderarea la UE pentru Republica Moldova și Ucraina.

8
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?