Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1734

«Pentru început ne vor perverti copiii, apoi ni-i vor lua»

16 noi. 2022,, 09:31 (reactualizat 16 noi. 2022,, 19:14)   Analitică
5547 0

Campania «Copiii - LGBT în școala ta», care zilele trecute a bulversat societatea, este doar încă un puzzle în imaginea de ansamblu, care se construiește în țara noastră consecvent și planificat. Acest proces a început nu astăzi, și nu se va termina doar cu această campanie.

Propagandiștilor LGBT le încurcă «mentalitatea sovietică»

La 7 noiembrie organizația pentru drepturile omului GenderDoc, finanțată de ambasada Țărilor de Jos în Moldova, a anunțat lansarea campaniei «Copiii - LGBT în școala ta» .

Leo Zbancă, coordonatorul proiectului «Combating hate can be fun», din care face parte campania anunțată, a relatat pentru publicația NewsMaker , că ideea campaniei «Copiii - LGBT în școala ta» era ca orice om, care are obligația să apere copiii în școli, să cugete asupa faptului că dacă în clasa lui este un copil LGBT, acesta este la fel ca toți ceilalți.

«Conform statisticilor, acolo neapărat vor fi copii - LGBT, căci statistica mondială arată că 7-10% din populație aparțin comunității LGBT. Și copii au identitate de gen și orientare sexuală. Oamenii nu fac diferență între comportamentul sexual, orientarea sexuală, identitatea de gen. Le pun pe toarte la grămadă și le numesc «LGBT, rău, satană».


Leo Zbancă a povestit că această campanie se va desfășura doar pe rețelele de socializare și prevede un test online, pe care, la dorință, îl poate susține orice pedagog. Din spusele sale, a fost elaborată și o broșură digitală, care poate fi descărcată pentru a citi în ea despre cele mai comune mituri despre copiii LGBT.

Campania s-a desfășurat săptămîna trecută, inițiatorii au postat pe rețelele sociale, în speranța că în continuare la ea va putea adera oricine.

«Nu vom merge în școli, este un mit », - a dat asigurări Zbancă. Și s-a mai lamentat, că «mentalitatea sovietică a populației noastre împiedică conștientizarea faptului că noi trăim într-o țară democratică cu o societate civilă dezvoltată, unde orice om își poate lansa o campanie, în cadrul legal».

Din punctul nostru de vedere, dl Zbancă o face pe șmecherul.

Unu – conform statisticii medicale, orientarea homosexuală este caracteristică pentru cel mult 2-3% din populația globului, și dacă în ultimii ani această cifră a atins 7-10%, nu este vorba despre un fenomen firesc, ci anume despre urmarea propagandei masive, în special – printre persoanele tinere.

Doi – dacă este vorba despre minori, atunci probabil că nu orice om, și nu orice organizație privată poate lansa o campanie sau alta, fără acceptul părinților și a pedagogilor. Te pomenești că în acest fel degrabă vor apare campanii pentru elevi «Despre folosul drogurilor», «Nu te teme de pedofil» sau «Despre dreptul la suicid».

Și în general, ce este cu această definiție – «Copii - LGBT»? Cine-s copiii-gay? Copii de același sex, care fac sex înde ei? Sau copiii, cu care fac sex adulții de același sex?

«Lăsați-ne copiii în pace

E de înțeles, așa dar, că reacția societății a fost previzibil dură. În dorința de a proteja copiii în fața propagandei deschise LGBT, s-au expus politicienii și pedagogii, slujitorii cultului și oamenii de cultură, medicii, sportivii, jurnaliștii.

Printre primii, a reacționat ex-președintele Moldovei Igor Dodon (tată a trei copii, apropo), care a scris pe canalul de Telegram: «Ca tată, sunt categoric împotriva propagandei homosexualității și a depravării în școli, promovate intens de actuala conducere antinațională și antiortodoxă. Și cred că această poziție este împărtășită de majoritatea părinților în Moldova. Destul cu distrugerea familiei! Nu vă bateți joc de credință! Lăsați Moldova în pace !».

O poziție solidară a avut și ex-premierul Moldovei Ion Chicu: «Pentru majoritatea oamenilor, valorile europene înseamnă democrație și un nivel de trai decent. Nu au nimic în comun cu toleranța și nediscriminarea însoțită de promovarea intenționată și agresivă în școli a unor lucruri absolut inacceptabile și nefirești pentru majoritatea oamenilor acestei țări».

Nicolai Pascaru, liderul mișcării obștești »Voievod» , în comentariul pentru Noi.md a atras atenția la faptul, că în timp ce sistemul educațional din țară se confruntă cu numeroase probleme reale, grave (deficitul de cadre, lipsa finanțării suficiente, etc.), unele ONG-uri încearcă să promoveze, cu ajutorul pedagogilor, valori străine societății noastre. «În școli trebuie să fie promovate valorile familiei normale, așa cum e scris în Constituție. În școli trebuie să fie propagată munca, pentru ca, devenind adulți, copiii noștri să poată munci, trebuie să propagăm dragostea de țară, patriotismul », - este convins Pascaru.

Părintele Vitalii (Șincari), protoiereu al bisericii Sf. Gheorghe, vede problema mai profund ca o campanie de moment. În opinia sa, sistemul tabu – anume pe el se ține cultura. «Nimicirea acestor tabuuri, depravarea înseamnă distrugerea omului. Este o încercare de a distruge civilizația », - a spus preotul pentru Noi.md.

Părintele Vitalii nu e singur în neliniștea lui. Mitropolia Moldovei tot nu a rămas indiferentă. Ea a numit campania «Copiii - LGBT în școala ta» un atac brutal asupra institutului familiei, și a menționat că propaganda acestui comportament printre adolescenți va duce la auto-nimicirea spirituală a omenirii. Mitropolia a subliniat, că «creștinismul este loial homosexualilor, dar intolerant homosexualismului».

Cei de la Mitropolie au îndemnat să fie semnată petiția, pe care au difuzat-o pe rețelele sociale părinții elevilor moldoveni. Și-au pus deja semnătura sub ea mii de persoane. În ea se spune, că scopul adevărat al campaniei este «propaganda camuflată a acestei culturi ”specifice” în mediul elevilor ». «Noi credem că este inadmisibilă înnobilarea principiilor promovate de așa numita comunitate LGBT, al cărei scop final este depravarea minorilor, normalizarea relațiilor netradiționale în societate », — se spune în petiție.

Semnatarii au îndemnat conducerea instituțiilor educaționale să nu participe la campaniile «îndreptate contra dezvoltării normale a copiilor noștri».

«În același timp, orice influență asupra copilului pentru a-l convinge și\sau forța să asiste la asemenea lecții din partea personalului liceului sau a unor persoane terțe, noi, părinții o vom considera drept amenințare directă sănătății psihologice, care va fi urmată de sesizarea autorităților competente», — se spune în adresare.

Ministerul educației din Moldova a declarat că nu a inițiat și nu a coordonat campania «Copiii - LGBT în școala ta». Viorica Pistrui, secretarul de presă al ministerului, a spus în comentariul pentru postul TV8, că ministerul nu a fost consultat, și nici informat prealabil despre desfășurarea acestei campanii.

Adică, departamentul s-a distanțat de această campanie, dar nu a condamnat-o. La asta a atras atenția deputata-socialistă Ivanna Chiocsal în plenul parlamentului. Deputata s-a mirat că organizațiile neguvernamentale lansează în procesul educațional noutăți fără a le coordona în prealabil cu ministerul educației. «De ce lipsește poziția clară a ministrului, de ce lipsește reacția înțeleasă sau dezmințirea ministerului? Așa cum a făcut-o imediat Direcția principală educație a Găgăuziei», – a menționat deputata.

Cu adevărat, Direcția principală educație din Găgăuzia a avut o poziție mai clară ca cea a Ministerului educației. Acolo ni s-a comunicat, că în instituțiile publice ale autonomiei nu va fi permisă desfășurarea campaniei «Copiii - LGBT în școala ta», cu mențiunea că familia tradițională și valorile familiale întotdeauna au stat la baza societății moldovenești și a celei găgăuze.

Menționăm, în acest context, că din partea Direcției principale educație, cultură, tineret și sport a capitalei nu a urmat o declarație specială.

«Încet și pe nesimțite»

Promovarea valorilor total străine societății moldovenești nu a început de azi. Ea are loc demult, cum s-ar spune, încet și pe nesimțite.

Reprezentantul GenderDoc, care se lamentează că propaganda-gay este împiedicată de «mentalitatea sovietică», are undeva dreptate. În URSS adepții dragostei de același sex se simțeau neconfortabil, și conform art.154 al CP erau pedepsiți cu privațiune de libertate pentru 3 - 5 ani. Dar după proclamarea independenței acest articol a fost abrogat, ceea ce este logic, iar în a.1995 relațiile homosexuale în Republica Moldova au fost legalizate. Însă în Constituție, p.2 al art. 48 consfințește sintagma: «Familia este bazată pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie », iar căsătoriile homosexuale – interzise. La fel, este interzisă adopția copiilor de către cuplurile de același sex.

Între timp, zdruncinarea temeliilor obișnuite continua. În ciuda opunerii active și a indignării societății și a bisericii, în Moldova au început să fie organizate paradele gay. Cu fiecare an, reprezentanții comunității LGBT mărșăluiesc pe străzile Chișinăului tot mai siguri, sub protecția puternică a șirurilor de polițiști și sub conducerea ambasadorilor occidentali și a politicienilor pro-occidentali din partea locului.

În a. 2012 parlamentul moldovenesc a adoptat legea de tristă faimă, cunoscută ca «Legea egalității șanselor», care interzice discriminarea în baza orientării sexuale. În societate, ea a provocat o reacție extrem de negativă . Adoptarea documentului a fost însoțită de demonstrații de protest și rugăciuni în masă pentru abolirea legii. Dar adversarii «Legii egalității șanselor» nu aveau șanse să o anuleze – adoptarea ei a fost una dintre condițiile UE pentru a simplifica regimul de vize cu republica noastră.

Acum, conform legislației penale și administrative, pentru discriminarea pe baza orientării sexuale se cuvine o amendă – pînă la 60 mii de lei. În acest fel au fost protejați reprezentanții comunității LGBT din țara noastră – și juridic, și organizatoric. Deja de mulți ani pe teritoriul țării activează organizația pentru drepturile omului GenderDoc (cea care a inițiat campania de promovare LGBT în școlile moldovenești). Aceasta își are propriul site, juriști și psihologi care lucrează pentru ea, ea organizează antrenamente, festivaluri și alte evenimente.

S-ar părea – ce mai trebuie? Însă reprezentanților gay-lobby li s-a părut insuficient.

În octombrie, 2021 parlamentul Moldovei a ratificat scandalosul document numit Convenția de la Istanbul, fapt care a fost salutat pe larg de partenerii occidentali și a provocat revolta societății. Reacția negativă a societății a fost provocată nu de stipulările Convenției privind susținerea victimelor violenței. Societatea moldovenească (biserica în special) a văzut în acest document o amenințare la adresa tradiției spirituale seculare a poporului nostru, bazate pe ortodoxie, morala socială și valorile familiale, educarea generației tinere în spiritul moralității și respectului față de părinți.

Dar ce anume a provocat această neliniște? În această Convenție noțiunea de gen este definită nu ca o noțiune firească, dată de natură, ci ca un «construct social». Iată cum este caracterizat genul: «roluri, modele de comportament, acțiuni și atribute construite social, pe care societatea în cauză le consideră potrivite pentru femei și bărbați». În esență, asta permite omului să-și aleagă genul, să-l schimbe sau să-l nege, ceea ce transformă genul nu într-un dat biologic, da într-o senzație subiectivă, iar «societatea este obligată să accepte cu resemnare acest lucru ».

În unele țări deja există zeci de genuri. Pentru a schimba genul nu e obligatoriu să schimbi sexul printr-o intervenție chirurgicală sau terapie chimică – e destul să declari cine te simți tu. Astfel, în vestiarele școlare și veceurile pentru fete pot intra flăcăi mușchiuloși – doar pentru că ei «se simt» fetițe. Și nu doar în cele școlare…

În acest fel, an de an, am fost deprinși să credem că norma nu este normă, iar devierea – nu este o deviere, ci tot o normă. Iar cel care nu înțelege și se împotrivește, este etichetat ca fiind «obscurantist», «homofob înapoiat, cu mintea îngustă ».

Societății, îngrijorate de extinderea propagandei gay, i se spunea: se referă numai la adulți, persoane care poartă răspundere pentru faptele lor, nimeni nu-i va atinge pe copiii minori.

Și iată că au ajuns și la copii.

Tot mai insistent, tot mai agresiv

Nu e de mirare, așa dar, că reacție nu doar la campanie anunțată, dar și la situația în ansamblu a devenit proiectul de lege privind interzicerea propagandei LGBT în școli, înregistrat de fracțiunea BCS zilele trecute. Deputatul-socialist Alexandr Nesterovschii a justificat necesitatea adoptării lui prin faptul, că în Moldova această propagandă a devenit tot mai agresivă.

«În timpul discuțiilor pe marginea Convenției de la Istanbul fracțiunea BCS a prevenit de multe ori la ce va duce aceasta. Ne tot linișteau, că este vorba despre protejarea femeilor. Acum vedem următorul pas – copiilor noștri li se impun «valori» total străine nouă. Vedem că în Europa și în America există deja peste 50 de genuri. Vedem cum copiilor-adolescenți li s-a permis să aleagă ce gen vor avea, și să facă operații fără permisiunea părinților. Sau cum părinții pot fi condamnați, dacă se împotrivesc.

Sarcina noastră este să oprim această propagandă și să facem totul pentru ca acest fel de schimbări la noi să nu aibă loc », – a spus A.Nesterovschii.

Mai trebuie oare să spunem, că putem fi siguri că legea propusă de opoziție nu va fi adoptată de majoritatea aflată la guvernare.

Mai mult, există temeri că erodarea normelor tradiționale va continua, și iarăși la nivel legislativ.

Legislația penală în vigoare (o parte specială a Codului Penal din RM) nu prevede responsabilitatea pentru relațiile sexuale între persoane de același sex, dacă acestea au loc între adulți, nesilit și într-un cadru privat. Au fost incriminate doar acțiunile însoțite de violență în aceste relații, spre exemplu, «homosexualitatea sau satisfacerea pasiunii sexuale în forme perverse prin forțarea fizică sau psihică a persoanei sau folosind incapacitatea ei de a se apăra sau a-și exprima voința» (art. 172 CP RM).

Deputații din opoziție își exprimă neliniștea pentru faptul, că în CP ar putea fi introduse modificări și anulate prevederile privind pedeapsa pentru homosexualitatea cu minorii, ceea ce ar deschide calea pentru pedofilie. Nu există garanții că nu va fi adoptată o lege, care să permită căsătoriile între persoane de același sex și adopția copiilor de către familii de același sex.

Și atunci următorul pas, pe deplin previzibil deja, va fi implementarea justiției juvenile, care permite ca de la părinți, de cele mai multe ori sub pretexte născocite, artificiale, copiii să fie luați și dați spre adopție nu oricui, da anume homosexualilor. Cum a spus unul dintre interlocutorii noștri, «pentru început ne vor perverti copiii, apoi îi vor lua nu numai pe ei, dar și pe cei care nu au putut fi pervertiți ».

Și dacă planul acesta se va realiza, asta va însemna dezintegrarea definitivă a societății. Va crește o generație ruptă de rădăcini, de familie, de tradițiile seculare. Vor crește oameni care nu știu, de fapt, dacă-s bărbați sau femei, oameni pentru care nu există norme stabilite, nici tabuuri, nici noțiuni sacre. Vor crește oameni incapabili să simtă ceea ce îi dă omului sentimentul măreț de dragoste pentru sexul opus… Vor fi niște oameni, cu care poți face ce vrei.

Cunoaștem, că majoritatea absolută a deputaților PAS nu doresc ca copiii lor să fie supuși unei asemenea propagande. Poate, a venit timpul să dăm dovadă de principialitate și să luăm măsuri pentru a scoate Moldova din numărul țărilor, care își reduc artificial populația? Nu ar fi mai corect să căutăm cum să sporim numărul populației, că doar nu foarte mulți moldoveni mai trăiesc pe Pămînt? Poate, a venit vremea ca deputații noștri guvernanți să se gîndească despre ce fapte glorioase din vremile în care erau deputați în parlament le vor putea povesti urmașilor?

Cristina Agatu

24
0
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий