Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4020

O gaură neagră ar putea orbita în jurul Soarelui

1 oct. 2019,, 00:02   Externe
2994 0

Oamenii de știință susțin că a noua planetă din Sistemul Solar, despre care NASA afirma în 2017 că aproape sigur există, ar putea fi, de fapt, o gaură neagră primordială care orbitează în jurul Soarelui, potrivit unui articol publicat de newshub.co.nz. Găurile negre primordiale există de la începutul timpului, iar cea din marginea sistemului nostru solar ar avea mărimea unei mingi de tenis. De Cristian Anton, Luni, 30 septembrie 2019, 11:37

Astronomii au venit cu o nouă teorie prin care explică de ce nu pot găsi ipotetica Planeta 9: aceasta nu este, de fapt, o planetă, ci o gaură neagră.

Există dovezi ale existenței unui al nouălea corp ceresc dincolo de orbita lui Neptun- oamenii de știință îi văd efectele gravitaționale asupra orbitelor unor planete pitice precum Pluto și alte obiecte din Centura Kuiper. În 2017, NASA a spus că acesta există aproape sigur și este de 10 ori mai mare decît Pămîntul, dar orbita sa durează 20.000 de ani, acesta fiind motivul pentru care nimeni nu a văzut-o încă.

Într-un nou articol, doi oameni de știință din SUA și Marea Britanie susțin însă că adevăratul motiv pentru care Planeta 9 nu a fost văzută este că, de fapt, aceasta ar fi o minusculă gaură neagră care există de la începutul timpului.

Există tot mai multe anomalii observate în legătură cu orbitele Obiectelor TransNeptuniene (OTN). Aceste observații au fost interpretate ca dovezi ale existenței unei noi planete în sistemul nostru solar, numită Planeta 9 - Jakub Scholtz și James Unwin


Spre deosebire de găurile negre obișnuite, create în urma imploziei unei stele, găurile negre primordiale au luat naștere în prima secundă de după Big Bang, din cauza perturbațiilor din textura spațiu-timp, conform cercetărilor lui Stephen Hawking.

Până acum, nimeni nu a descoperit vreuna, dar calculele lui Hawking arată că pot fi mult mai mici decât cele normale. „Aceste găuri negre primordiale pot fi mult mai ușoare; de exemplu, cu masa cît Pămîntul sau chiar mult mai ușoare”, spune Scholtz.

Dacă Planeta 9 este de fapt o gaură neagră, aceasta ar explica de ce nimeni nu a descoperit-o pînă acum, mai spun autorii articolului. Și asta nu numai pentru că putea fi de mărimea unei mingi de tenis, dar și pentru că metodele utilizate în găsirea planetelor sunt diferite de cele pentru descoperirea găurilor negre.

„Dacă cercetările convenționale eșuează să găsească Planeta 9 și dovezile privind anomaliile OTN continuă să apară, ipoteza privind existența unei găuri negre primordiale va deveni o explicație convingătoare”, concluzionează autorii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?