X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Alimentele care pot fi consumate şi după ce au expirat

31 mar. 2018,, 02:33   Externe
3134 0

Conservele de carne, borcanele cu gem sau pungile de orez ajung să stea și cîteva săptămîni prin cămară, dar specialiștii spun că termenul de expirare nu trebuie respectat cu sfințenie atîta timp cît mîncarea arată și miroase bine.

Află, însă, care este topul celor mai sigure alimente expirate!

Managerul unui supermarket britanic susţine că termenul de valabilitate inscripționat pe eticheta conservelor este relativ. Sterilizarea sub presiune la temperaturi de peste 117 grade Celsius ucide microorganismele, astfel că mîncarea poate rezista circa trei ani de zile. Atunci cînd conservele încep să se umfle, e semn că au acumulat gaz și trebuie aruncate. De asemenea, borcanele cu gem, muștar sînt și mai simplu de verificat. Capacul complet flat și care se deschide greu reprezintă cel mai bun indicator că alimentele sînt încă bune de consumat. În unele cazuri, există o pojghiță albicioasă deasupra, dar asta nu înseamnă că toată mîncarea e periclitată.

Alimentele uscate pecum orezul, pastele sau fasolea boabe sînt în pericol de a face molii, dar nici acestea nu au o dată de expirare precisă. Singurul dezavantaj este că, în timp, se observă o deteriorare a calității, cum ar fi gust amărui după preparare.

Conform doctorulzilei.ro, produsele precum carnea, maioneza, albușul de ou supraviețuiesc multă vreme de la expirare prin îngheț la -18 grade celsius.


Prin urmare, experții în nutriție spun că nu este niciun pericol pentru cei care consumă un produs cu o zi-două înainte ca acesta să expire, conform etichetei, sau chiar în ziua în care se termină termenul de valabilitate deoarece companiile care respectă standardele de calitate declară totdeauna un termen de garanţie mai mic decît cel care este în realitate.

Nutriţionistul atrage însă atenţia asupra riscurilor la care se expune un consumator dacă mănîncă un produs desfăcut după mai mult de 24 de ore, deoarece există există riscul contaminării conţinutului şi se poate ajunge la indigestii, diaree sau toxiinfecții alimentare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?