COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Transnistria va primi ajutor din Rusia, 5.000 de teste de COVID-19

Transnistria va primi ajutor din Rusia, 5.000 de teste de COVID-19

Rusia va oferi Transnistriei 5 mii de teste de depistare a coronavirusului.

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta a comunicat, miercuri, liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, la şedinţa Centrului operaţional pentru situaţii excepţionale în regiunea transnistreană.

"Aceste teste vor fi trimise direct către centrul specializat din Chişinău, dar vor fi utilizate conform destinaţiei: pentru analiza probelor locuitorilor din Transnistria", a spus Krasnoselski.


El a subliniat că trebuie procurate teste expres, care, potrivit specialiştilor, sînt mai puţin precise, dar mai accesibile.

"În cazul răspîndirii în masă a virusului, utilizarea acestora va identifica operativ cetăţenii cu cea mai mare probabilitate de a avea COVID-19. Probele lor vor fi trimise la Chişinău în mod prioritar", a spus Krasnoselski.

În Moldova, singurul laborator acreditat pentru testarea coronavirusului se află la Chişinău. Testarea este efectuată şi pentru probele venite din Transnistria.

Presa a scris că laboratorul este nevoit să economisească teste. La început, au fost folosite 1.000 de teste, primite de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, apoi a fost achiziţionat un lot nou. În ajun, Agenţia Naţională de Sănătate Publică a primit 1.500 de teste în calitate de ajutor umanitar din China

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load