COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Veteranii din Afganistan intenționează să lupte împotriva unei construcții ilegale în Vulcănești

Veteranii din Afganistan intenționează să lupte împotriva unei construcții ilegale în Vulcănești

Veteranii războiului din Afganistan, locuitori ai orașului Vulcănești, precum și alți cetățeni, vor desfășura un protest.

Motivul protestului de patru zile, 27, 28, 29 și 30 septembrie, este lipsa voinței din partea autorităților orașului de a opri construcția unui punct comercial în parcul central al orașului. Luptătorii-internaționaliști se declară împotriva deciziei autorităților orașului, care au vîndut o parte de pămînt de pe Aleea Afganilor pentru construirea unei brutării. Înștiințarea de desfășurare a protestului a fost transmis primăriei și inspectoratului local de poliție.

”Pe piața din orașul Vulcănești va avea loc o acțiune de protest prin care se solicită anularea deciziei consiliului orășenesc Vulcănești de vînzare a terenului de pe Aleea Afganilor”, se menționează în declarația organizatorilor mitingului. Este planificat că la acțiunea de proteste va participa un număr mare de oameni.


Organizatorii se vor asigura că totul va decurge fără incidente. Deocamdată se știe că primarul și consilierii orașului nu intenționează să-și anuleze decizia, în ciuda faptului că cererea de a întoarce totul la locul său vine din partea uneia dintre cele mai respectate și apreciate categorii de moldoveni. Iar membrii filialei locale a Uniunii Veteranilor din Afganistan declară că vor apăra pînă la sfîrșit scuarul și memoria tovarășilor de război morți, relatează portalul gagauzia24.com.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load