TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Declarație: "Din cauza stării avariate a casei, trebuie evacuate 18 familii"

Una dintre casele cu cinci etaje din satul Bugeac, raionul Comrat nu a trecut expertiza tehnică, iar acum, din cauza stării deplorabile a acestei case, trebuie evacuate 18 familii.

Despre aceasta, într-un interviu acordat portalului de știri Gagauzinfo.MD, a declarat primarul localității, Nicolae Dudoglo, transmite Noi.md.
Potrivit lui, casa se află în stare critică de zeci de ani.

"Această casă a fost dată în exploatare în 1986. Atunci s-a produs un cutremur și după verificare s-a constatat că casa a fost dată în exploatare cu încălcări. Experții au ajuns la concluzia că casa trebuie demolată. Acum, al patrulea și al cincilea etaj sînt în stare critică. Acoperiș în general nu există. Am scris de mai multe ori despre faptul că oamenii trebuie evacuați. Nu mai trăiesc în siguranță acolo", a spus primarul.

În prezent, în această casă avariată trăiesc 18 familii. Pentru mutarea lor sînt necesare circa două milioane de lei.

"Guvernul Moldovei are astfel de precedente, cînd oamenii primesc cîte 150 de mii de lei și sînt evacuați din casele avariate. Astăzi, prețul securității celor 18 familii este de 2 milioane de lei. Voi continua să scriu în toate instanțele și sper că vom fi auziți", a menționat Nicolai Dudoglo.


Primarul de Bugeac a mai spus că casa avariată se ține doar în tijele metalice care în orice moment se pot dărîma.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load