COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 363 110(+659)   TRATAȚI 348 276      DECESE 9141(+22)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3018

Tot ce trebuie să ştergi de pe pagina ta de Facebook, pentru a te proteja

28 feb. 03:30   Ştiinţă şi IT
10999 5

Facebook ştie multe lucruri despre tine, dintre care majoritatea sînt împărtăşite cu prietenii tăi pentru a vă ajuta pe toţi. Cu toate acestea, există şi o latură întunecată, scrie The Independent.

O mare parte din informaţiile stocate şi distribuite pe Facebook ar putea fi folosite împotriva utilizatorului şi, prin urmare, este important să aveţi grijă la toate datele care sînt acolo.

Ca atare, merită cel puţin să fiţi conştienţi de toate informaţiile pe care le-aţi oferit în cadrul aplicaţiei. S-ar putea să nu doriţi să ştergeţi totul - dar oricum este bine să ştiţi ce date sînt distribuite către prieteni şi cunoştinţe şi cum pot fi acestea folosite în mod necorespunzător.

Interesele tale
Acesta este, probabil, cel mai folosit instrument al Facebook - colectează tot ceea ce crede că ar putea fi de interes pentru internaut şi apoi foloseşte datele pentru a direcţiona anunţurile şi postările. Acest lucru se întîmplă prin două căi principale: în primul rînd încurajează utilizatorul să dea like la anumite domenii de interes, care ulterior apar pe pagina personală, apoi încearcă să ghicească alte lucruri pe baza preferinţelor.
Dar aceste informaţii pot fi private sau există posibilitatea ca pur şi simplu utilizatorul să nu dorească ca oamenii să ştie ce îi place. Deci, se pot elimina cu uşurinţă interesele - sau se poate induce aplicaţia în eroare, dînd like la alte pagini, complet diferite de preferinţele reale.

Ziua ta de naştere
Zilele de naştere pe Facebook sînt deja tradiţie: toate lumea postează pe peretele sărbătoritului, iar acesta este nevoit să mulţumească prietenilor virtuali pentru urări.
Dar acestea reprezintă, de asemenea, un potenţial pericol - ziua de naştere este, de fapt, o informaţie foarte sensibilă, care poate oferi oamenilor acces la alte conturi personale. Deci este mai bine ca această informaţie să fie ştearsă din contul personal.

Adresa de domiciliu
Probabil că nimeni nu şi-ar da adresa de domiciliu unui străin. Cu toate acestea, posesorii unui cont de Facebook ar putea să facă deja acest lucru în mod accidental.
Oamenii îşi enumeră adesea adresa în timp ce planifică evenimente sau chiar prin postări pe propria pagină. Cei care trebuie să spună oamenilor unde locuiesc, ar fi mai bine să o facă în mod privat, printr-un mesaj direct sau să ofere informaţii vagi cu privire la acest subiect, amintind doar regiunea sau oraşul.

Locul de muncă sau instituţiile de învăţămînt
Aceasta poate fi o modalitate frumoasă de a ţine legătura cu foşti colegi sau prieteni din şcoală ori chiar de a obţine un posibil loc de muncă.
Păstrarea detaliilor cu privire la fostele locuri de muncă ajută oamenii să vă găsească mai uşor, deoarece utilizatorul apare mai uşor în rezultatele căutării şi în grupuri. Dacă se doreşte, totuşi, păstrarea informaţiilor, dar într-o formă mai voalată, o posibilitate ar fi schimbarea numelui.

Informaţii vechi, jenante

Acest lucru nu ţine de aspecte privind securitatea sau confidenţialitatea, dar, aşa cum Facebook s-a schimbat atît de mult, probabil la fel ai făcut şi tu.
Acest lucru înseamnă că ar putea exista informaţii jenante care se află în locuri nedescoperite ale site-ului. Merită să aruncaţi un ochi, să verificaţi şi să vă asiguraţi că nu există informaţii pe care să nu le mai doriţi pe pagină.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X