COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

O universitate din SUA, nevoită să plătească $1,14 milioane hackerilor

Universitatea California din San Francisco (UCSF), SUA, care lucra la un tratament împotriva COVID-19, a plătit 1.140.000 de dolari hackerilor care compromiseseră rezultatele studiilor legate de boala care a provocat pandemia.

Grupul infracțional de hackeri intitulat Netwalker a atacat serverele UCSF pe 1 iunie. Personalul IT a deconectat computerele de la sistemul central, într-o încercare pentru a opri răspîndirea malware, informează libertatea.ro cu referire la BBC.

Pe 5 iunie, Netwalker a cerut o răscumpărare de 3.000.000 de dolari. Reprezentantul UCSF, un negociator, a explicat că pandemia de coronavirus a fost “devastatoare financiar” pentru universitate și i-a rugat pe hackeri să accepte 780.000 de dolari.

Suma de 780.000 $ i-a “jignit” pe hackeri. După încă o zi de negocieri, UCSF a transmis că a strîns toți banii disponibili și că ar putea plăti 1.020.000 de dolari, însă infractorii cibernetici au refuzat să coboare sub 1,5 milioane de dolari.

După cîteva ore, universitatea a obținut mai mulți bani și o făcut ofertă finală de 1.140.895 dolari. A fost acceptată, iar UCSF a transferat 116,4 bitcoini în conturile Netwalker chiar a doua zi.


UCSF, care asistă acum FBI-ul în cadrul investigațiilor sale, lucrează la restaurarea tuturor sistemelor afectate.

În schimbul banilor, UCSF a primit un cod de deblocare a datelor criptate și de returnare a datelor compromise.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load