Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4063

O frumusețe periculoasă. O nouă specie de șarpe, descoperit în Australia

22 iul. 2023,, 06:00   Ştiinţă şi IT
4538 0

O echipă de oameni de știință de la Universitatea din Adelaide, condusă de James Nankivell, a identificat șarpele platic din deșert (Demansia cyanochasma) ca fiind o specie separată în rîndul familiei Demansia.

Cercetătorii au analizat caracteristicile șerpilor D. cyanochasma și au ajuns la concluzia că aceștia reprezintă o specie separată, conform unui anumit număr de caracteristici morfologice.

Acești șerpi sînt considerați extrem de rapizi față de semenii lor, deoarece principala lor pradă sînt șopîrlele. Acesta este, de asemenea, ceea ce i-a făcut ca în procesul de evoluție să fie mai puțin otrăvitori pentru mamifere. Din acest motiv, o persoană nu ar trebui să se teamă de întîlnirea cu un șarpe platypus de deșert - mușcătura sa va fi dureroasă, dar nu fatală.
Și această întîlnire, de altfel, este puțin probabil să aibă loc, deoarece șarpele, ca aproape toate cianohazele, evită cu grijă o atenție excesivă.

În exterior, noua specie arată extrem de spectaculos - corpul șerpilor are o nuanță neobișnuită de azur, iar capul lor este cel mai adesea de culoarea bronzului. Acesta din urmă, însă, nu neapărat, deoarece acest detaliu depinde foarte mult de habitatul reptilei.

Descriind șarpele, oamenii de știință au explicat de ce nimeni nu a mai acordat atenție unui animal atît de remarcabil pînă acum. Șarpele ornitorinc trăiește în regiuni slab populate, este mic și nu reprezintă o amenințare pentru oameni.


În viitor, oamenii de știință doresc să descrie această specie mai detaliat.

2
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?