Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

O nouă specie de șarpe va purta numele unui cunoscut actor

16 aug. 2023,, 21:30   Externe
4331 0

Tachymenoides harrisonfordi este denumirea științifică dată unei noi specii de șarpe descoperite în Peru, numele ales pentru această reptilă reprezentînd un omagiu adus actorului veteran Harrison Ford, implicat şi în domeniul protecţiei mediului înconjurător.

„Cu acest nume vrem să-l omagiem pe Harrison Ford ca actor şi ca activist de mediu şi sperăm să contribuim la conştientizarea faptului că mai sînt zone îndepărtate ale lumii ale căror specii nu le cunoaştem. Doar speciile care sînt cunoscute pot fi protejate”, a declarat biologul Edgar Lehr, care a condus expediţia.

Tachymenoides harrisonfordi este un şarpe suplu, care măsoară la maturitate doar 40 de centimetri. El prezintă un camuflaj eficient, însă este inofensiv pentru oameni, alimentaţia sa constînd în şopîrle şi broaşte.

„Este o aducere aminte a faptului că mai sînt atît de multe de aflat despre lumea noastră sălbatică – şi că oamenii sînt o mică parte dintr-o biosferă imposibil de vastă”, a precizat Harrison Ford, notează Noi.md cu referire la libertatea.ro.

Descoperirea noii specii de şarpe este rezultatul unei colaborări între cercetători din Peru şi SUA şi a fost realizată în Parcul Naţional Otishi din Peru.


2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?