COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Neurobiologii au arătat cum zîmbesc șoarecii

Neurobiologii au arătat cum zîmbesc șoarecii

Cu ajutorul unor dispozitive, cercetătorii au învățat să distingă emoțiile la șoareci: de la bucurie la frică.


Utilizarea învățării mașinale pentru a analiza expresiile faciale ale animalelor este o direcție nouă, dar promițătoare.


Neurobiologii Societății lui Max Planck și-a împărtășit experiența în studierea emoțiilor șoarecilor. Experimentele au arătat că apa dulce provoacă plăcere animalelor, lovirea cozii - durere, apă amară - dezgust, iar locul care se asociază în mintea șoarecelui cu senzații neplăcute provoacă frică.


În total, experții au identificat șase emoții diferite. Pentru a identifica modul în care fiecare emoție se reflectă pe fața șoarecelui, au fost folosite camere video de mare viteză. Ele au înregistrat mișcări evazive ale urechilor, nasului, mustăților și altor părți ale capului șoarecelui.Tehnicile de învățare mașinală analizează perfect expresiile faciale ale șoarecilor, care reflectă anumite sentimente, potrivit oamenilor de știință. De exemplu, dacă șoarecele este fericit, urechile lui se mișcă înainte și se apropie de cap, iar nasul se apropie de gură, asemenea unui zîmbet. Cînd este dezgustat, șoarecele întoarce urechile și nasul înapoi.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load