TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Mii de site-uri din întreaga lume "au căzut" din cauza unei mari întreruperi

Mii de site-uri și rețele din întreaga lume au fost temporar indisponibile din cauza unei scurgeri pe scară largă a rutelor BGP (protocoale cu rutare dinamică). Despre acest lucru s-a anunțat pe site-ul web al instrumentului Cisco BGPmon, care este utilizat pentru a monitoriza informațiile despre rute.

Inițial, incidentul a avut loc cu sistemul autonom Vodafone (AS55410) din India, dar în cele din urmă a afectat companii mari din Statele Unite, inclusiv Google, anunță BleepingComputer. Operatorii au observat o discrepanță în sistemul de rutare a traficului pe internet, ceea ce a confirmat încercarea escrocilor de a intercepta rutele BGP.

Doug Madory, conducătorul secției de analiză a companiei Kentik pe Twitter, a confirmat datele BGPmon. Potrivit acestuia, volumul traficului care trece prin ASN 55410 a crescut de 13 ori.

Drept urmare, sistemul a anunțat în mod eronat sprijin pentru mai mult de 30 de mii de rute BGP, ceea ce a făcut ca mai mult trafic să treacă prin el decît ar putea procesa.

Anterior, experții în securitate cibernetică au numit pericolul pe care îl pot prezenta serviciile VPN gratuite. Experții consideră că astfel de servicii adună informații confidențiale despre utilizatori: istoricul căutărilor, numele de utilizator și parole, informații despre plățile efectuate.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load