X 
Criza energetică stiri: 1775
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 425

Mii de site-uri din întreaga lume "au căzut" din cauza unei mari întreruperi

19 apr. 2021,, 11:15   Ştiinţă şi IT
2025 0

Mii de site-uri și rețele din întreaga lume au fost temporar indisponibile din cauza unei scurgeri pe scară largă a rutelor BGP (protocoale cu rutare dinamică). Despre acest lucru s-a anunțat pe site-ul web al instrumentului Cisco BGPmon, care este utilizat pentru a monitoriza informațiile despre rute.

Inițial, incidentul a avut loc cu sistemul autonom Vodafone (AS55410) din India, dar în cele din urmă a afectat companii mari din Statele Unite, inclusiv Google, anunță BleepingComputer. Operatorii au observat o discrepanță în sistemul de rutare a traficului pe internet, ceea ce a confirmat încercarea escrocilor de a intercepta rutele BGP.

Doug Madory, conducătorul secției de analiză a companiei Kentik pe Twitter, a confirmat datele BGPmon. Potrivit acestuia, volumul traficului care trece prin ASN 55410 a crescut de 13 ori.

Drept urmare, sistemul a anunțat în mod eronat sprijin pentru mai mult de 30 de mii de rute BGP, ceea ce a făcut ca mai mult trafic să treacă prin el decît ar putea procesa.

Anterior, experții în securitate cibernetică au numit pericolul pe care îl pot prezenta serviciile VPN gratuite. Experții consideră că astfel de servicii adună informații confidențiale despre utilizatori: istoricul căutărilor, numele de utilizator și parole, informații despre plățile efectuate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий