COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

iPhone-urile pierdute vor putea fi găsite chiar cu internetul deconectat

iPhone-urile pierdute vor putea fi găsite chiar cu internetul deconectat

Apple se foloseşte de popularitatea dispozitivelor sale pentru a crea o reţea criptată prin care fiecare dispozitiv comunică cu celelalte prin Bluetooth.

Apple a dezvăluit în cadrul conferinţei sale de la WWDC că aplicaţia Find My iPhone se transformă în Find My, înglobînd funcţia de găsire a dispozitivelor pierdute cu cea din Find My Friends, care pune pe hartă în timp real locaţia prietenilor şi membrilor familiei. O funcţie interesantă despre care Apple a vorbit este însă capabilitatea de a găsi dispozitivele pierdute sau furate, chiar şi cînd acestea sînt deconectate de la internet, iar modul în care tehnologia funcţionează este cel puţin interesant.

Chiar dacă telefonul sau laptop-ul este pierdut sau furat şi este deconectat de la internet, acesta va putea în continuare să transmită anumite date. Este vorba despre utilizarea unui semnal Bluetooth cu putere mică, pe care îl pot recepta toate dispozitivele Apple din jur. Mesajele sînt complet criptate, deci nu pot fi interceptate sau descifrate de către nimeni.


Aceste informaţii de dimensiuni extrem de mici sînt transmise către serverele Apple, care oferă apoi informaţiile către utilizatorii autorizaţi. Nu vei putea primi informaţii despre dispozitivul altcuiva şi nimeni nu va putea să te găsească folosind aceste date. Practic, Apple se foloseşte de popularitatea dispozitivelor sale pentru a securiza mai bine toate dispozitivele din jur.

Există şi cazul amuzant în care cel care îţi fură telefonul sau laptop-ul, are la rîndul lui un iPhone, un MacBook sau o tabletă iPad, care poate transmite apoi informaţiile despre produsul furat. Este interesant însă faptul că această funcţionalitate nu pare să poată fi dezactivată în niciun fel, deci orice produs Apple furat sau pierdut transmite date despre locaţia sa atît timp cît are baterie.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load