COVID-19 în MOLDOVA

Egiptul încearcă să-l convingă pe Elon Musk că nu extratereștrii au construit piramidele

Egiptul încearcă să-l convingă pe Elon Musk că nu extratereștrii au construit piramidele

Egiptul l-a invitat pe miliardarul Elon Musk să viziteze țara și să vadă singur că faimoasele sale piramide nu au fost construite de extratereștri. Reacția din Egipt vine după ce șeful SpaceX a scris pe Twitter o postare în ton cu opinia adepților teoriei conspirației care spun că extratereștrii au fost implicați în construirea piramidelor.

Ministrul cooperării internaționale din Egipt nu dorește ca extratereștri să primească vreun „merit”, scrie universul.net cu referire la BBC. Ea spune că o dovadă suficientă e ca cineva să vadă mormintele constructorilor piramidelor.

Mormintele descoperite în anii 90 sînt dovezi clare, spun specialiștii, că structurile magnifice au fost într-adevăr construite de egiptenii antici.


Vineri, magnatul american a scris pe Twitter: „Extratereștrii au construit piramidele obv (n.r. abr. obviously = trans. evident)”. Postarea sa a fost redistribuită de peste 84.000 de ori.

Ministrul pentru Cooperare Internațională din Egipt, Rania al-Mashat, a răspuns pe Twitter, spunînd că îl urmărește și îl admiră pe Musk pentru activitatea sa. Dar l-a îndemnat să exploreze în continuare dovezi despre construirea structurilor construite pentru faraonii Egiptului.

Arheologul egiptean Zahi Hawass a răspuns și el într-un scurt videoclip în limba arabă, postat pe social media, afirmînd că argumentul domnului Musk a fost o „halucinație completă”.

„Am găsit mormintele constructorilor de piramide care spun tuturor că aceștia sînt egipteni și nu au fost sclavi”, după cum îl citează EgyptToday, potrivit BBC.

Musk a răspuns mai tîrziu cu un link către un site BBC History despre viața constructorilor de piramidă, spunînd: „Acest articol BBC oferă un rezumat logic pentru modul în care a fost făcut”.

În Egipt există peste 100 de piramide care au supraviețuit timpului, dar cea mai cunoscută este Marea Piramidă din Giza – cu o înălțime de peste 137m.

Cele mai multe dintre ele au fost construite ca morminte – un loc de odihnă final pentru faraonii și familiile regale din Egipt.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load