Criza energetică stiri: 487
Biden - Putin stiri: 145

Australia a organizat prima cursă între două mașini zburătoare

19 noi. 2021,, 06:00   Ştiinţă şi IT
1129 0

Airspeeder, startup-ul care vrea să lanseze o gamă de mașini de curse zburătoare, a realizat prima astfel de demonstrație în Australia de Sud.

Două echipe din Alauda Aeronautics au trimis fiecare cîte o mașină zburătoare similară unei drone pentru a se întrece în deșertul din sudul Australiei. Airspeeder a realizat primul test de succes pe 17 iunie, moment în care reprezentanții companiei declarau că vor să înceapă să lucreze la o gamă de mașini zburătoare de curse, numită EXA.


„Suntem pe cale să facem istorie în motorsport și în domeniul mobilității, cu primele mașini de curse zburătoare din lume. Acest test oferă lumii o perspectivă asupra felului în care vor arăta viitoarele vehicule de curse. Acest prim test este, de asemenea, și un moment major, un salt extraordinar către scopul de a dezvolta mașini electrice zburătoare”, a declarat Matt Pearson, CEO și fondator Alauda și Airspeeder.

Vehicului MK3 „Speeder” va avea o greutate de doar 100 de kilograme și o putere de 96kW, caracteristici care îi vor permite să atingă viteze de pînă la 201 km/h. În luna septembrie, Airspeeder a anunțat încheierea unui parteneriat cu Acronis pentru a dezvolta mașini cu senzori LiDAR și vehicule care să se ghideze după „cîmpuri de forță virtuale”.

1

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X