TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Algele Asparagopsis taxiformis, propus drept hrană pentru vaci

Algele Asparagopsis taxiformis, propus drept hrană pentru vaci

Biologii de la Universitatea din Sunshine Coast au propus hrănirea vacilor cu alge marine Asparagopsis taxiformis roz pentru a reduce producția de metan în stomacul lor.


Algele Asparagopsis taxiformis care cresc în apele tropicale temperate inhibă practic în totalitate procesul natural de formare a metanului în stomacurile vacilor, pe care acestea din urmă îl degajă în atmosfera Pămîntului. Adăugarea la nutreţurile pentru vaci a Asparagopsis taxiformis la un nivel de 2% din volumul său va face ca metanul să dispară complet.Din 2014, oamenii de știință au analizat 20 de tipuri diferite de macroalge tropicale pentru a studia efectul lor asupra producției de metan. S-a dovedit că Asparagopsis taxiformis poate reduce acest proces cu 98,9% în 72 de ore.
Oamenii de știință observă că nivelul de poluare a atmosferei Pămîntului cu metan de la vaci nu este deloc mare, în comparație cu alte motive. Cu toate acestea, biologii speră să folosească orice ocazie pentru a reduce efectele schimbărilor climatice.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load