COVID-19 : VACCINAȚI 1 008 613  INFECTAȚI 423 56 (+6199)   TRATAȚI 374 873     DECESE 10 584(+18)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 562
Coronavirus stiri: 7954

Curăţenia ecologică cu ajutorul articolelor de uz casnic

7 mai. 2021,, 02:30   Sănătate
1648 0

Oţetul, sucul de lămîie şi bicarbonatul de sodiu sînt trei substanţe dintre cele mai accesibile cu care, fără a dăuna sănătății şi mediului înconjurător, se poate menţine perfect curățenia în gospodăria casnică, se poate lustrui, deodora şi dezinfecta aproape orice suprafaţă în casă.

Sucul de lămîie poate lustrui metalele, împrospăta aerul în cămară, poate să vă ajute să scăpaţi de sedimentele formate de apă, curăţă sticla. Acidul citric, de asemenea, vă ajută sa scăpaţi de petele de pe haine, mobilă şi alte suprafeţe.

Oţetul nu miroase atît de plăcut, dar din cauza acidităţii vă poate ajuta să scăpaţi de sedimentele formate de apă şi de mucegai, curăţă chiuvete şi pardoseli şi chiar izgoneşte musculițele de fructe (lăsaţi doar un mic recipient cu oţet deschis la bucătărie).

Bicarbonatul de sodiu în formă pură sau în amestec cu apa formînd o pastă îndepărtează murdăria persistentă de pe ustensilele de bucătărie, cuptoare, băi şi blaturi. În plus, o cutie cu bicarbonat de sodiu în cămară, sub chiuvetă sau în frigider absoarbe foarte bine mirosurile.

Coca-Cola funcţionează foarte bine îndepărtînd murdăria de pe plăcile de gresie și faianță. În genere, este un lucru minunat pentru curăţarea bateriilor auto oxidate şi lustruirea detaliilor de crom.


Există, de asemenea, alte aplicaţii ale acestui lichid. Puteţi fierbe cola într-o cratiţă cu resturi de alimente arse pentru a curăța vasul.

Folia de aluminiu. Umpleţi un recipient mare cu apă clocotită, adăugaţi un pic de praf de bicarbonat de sodiu şi puneţi în interior o bucată mare de folie de aluminiu uşor mototolită. Aruncaţi în interior obiecte din argint şi aşteptaţi cîteva minute, apoi mişcaţi recipientul pentru a vă asigura că toate obiectele de argint au intrat în contact cu folia. Ca urmare decolorarea şi opacitatea argintului vor dispărea într-un mod miraculos! Trebuie de remarcat faptul că folia de aluminiu de o calitate mai bună acţionează mai bine decît cea ieftină.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

De ce, în opinia dumneavoastră, ar trebui să fie îngrijorate în primul rînd autoritățile din Republica Moldova?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X