TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

A apărut o metodă rapidă de testare a duratei de viață a bateriei

Oamenii de știință de la Universitatea Warwick din Marea Britanie au prezentat o metodă rapidă de testare a duratei de viață a bateriei. Acest lucru va permite companiilor să reutilizeze marea majoritate a bateriilor.

Ei au menționat că noul proces durează mult mai puțin timp decît metodele similare. Evaluarea unui lot de baterii poate dura doar trei minute în comparație cu cele trei ore care erau necesare anterior. Cercetătorii spun că noul proces de reîncărcare este mult mai ieftin decît metodele tradiționale.

Potrivit universității, cercetătorii au putut evalua și restaura 50 de baterii uzate și au asigurat o capacitate de stocare de 1 MW/h. Acest lucru este suficient pentru a alimenta mii de ceainice de bucătărie timp de trei ore. Cercetătorii se așteaptă ca bateriile să poată păstra 70% din capacitatea lor inițială.

„A doua viață pentru baterii îmbunătățește atît valoarea ecologică, cît și cea economică pe care noi o extragem din resursele noastre”, a spus cercetătorul David Greenwood.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load