COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 539 104   INFECTAȚI 258 581(+97)   TRATAȚI 251 347     DECESE 6242(+2)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2818
Puterea stiri: 6279
Coronavirus stiri: 7237

16 kilograme de plastic au fost găsite în stomacul unei balene care a eșuat pe o plajă din Franța

12 mai. 01:00   Ştiinţă şi IT
1337 0

O cantitate de 16 kilograme de deşeuri plastice, ambalaje pentru chipsuri şi paste, saci şi pungi din plastic, a fost descoperită în stomacul unei balene cu cioc, eşuate pe o plajă din Landes, în sud-vestul Franţei. Cadavrul balenei a fost găsit în stare de descompunere de cîțiva trecători.

Oamenii au anunțat autoritățile, astfel că rămășitele balenei au fost disecate de doi membri ai reţelei naţionale pentru monitorizarea animalelor eşuate din cadrul Observatorului Pelagis.

Pentru Willy Dabin, coordonatorul reţelei franceze de monitorizare a eşurărilor, prezenţa deşeurilor se explică prin starea precară de sănătate a balenei, un exemplar femelă, care suferea de o boală parazitară ce-i slăbise organismul şi o împiedicase să se alimenteze corespunzător.

Deşi în mod obişnuit balena cu cioc este ''un vînător activ'', care plonjează la o adîncime de 1.000 de metri pentru a se alimenta, în special cu calamari, această femela ''a fost nevoită să rămînă la suprafaţă înghiţind tot ceea ce i-a trecut prin faţă'', a adăugat el.

''Din cauza bolii, a trecut de la statutul de vînător activ la cel de ţestoasă care înghite plastice pe care le confundă cu meduzele'', a exemplificat acesta.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


[No canvas support]
  • Votat 0
🔽🔽