Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Victorie senzațională pentru Moldova la Campionatul European de biatlon

29 ian. 2022,, 17:35   Sport
4099 1

Biatlonista moldoveană Alina Stremous a cîștigat medalia de aur, ajungînd prima la finiș în cursa de urmărire a Campionatului European 2022.

Avînd patru ratări, Stremous a obținut un rezultat de 30 de minute și 39 de secunde, devansînd-o pe cea mai apropiată rivală a ei, sportiva germană Janina Hettich, cu aproape 18 secunde. A treia în finală a ajuns reprezentanta Norvegiei Jenny Enodd.

Acest lucru a fost relatat pe site-ul Comitetului Național Olimpic al Moldovei.

Rezultatul obținut de Alina Stremous este cea mai bună realizare în întreaga sa carieră și, în același timp, primul aur al echipei Moldovei din istoria performanțelor la Campionatele Europene. Alina Stremous a reușit să dea dovadă de cele mai bune performanțe, iar acest lucru i-a asigurat succesul. De menționat că aceasta nu este prima medalie a biatlonistei moldovenești la Campionatele Europene, pe 26 ianuarie ea a cîștigat medalia de argint la cursa individuală de 15 km.

Șeful Federației de Biatlon din Moldova, Dmitri Torner, a felicitat-o pe biatlonistă pentru victoria obținută, mulțumindu-i pentru emoțiile pozitive pe care le-a transmis tuturor fanilor de biatlon.


„În primul rînd, vreau să o felicit pe Alina pentru un rezultat excelent. Știu că a muncit din greu la antrenamente, a depus toate eforturile pentru a realiza obiectivele puse de antrenorul Vențeslav Iliev, a fost consecventă în atingerea scopurilor propuse. Federația de Biatlon din Moldova, la rîndul său, a încercat să creeze pentru biatloniștii noștri cele mai confortabile condiții pentru antrenamente, asigurîndu-i cu echipamentul necesar. Astăzi este sărbătoare mare pentru întregul biatlon moldovenesc. Victoria Alinei confirmă că sîntem pe drumul cel bun, că munca sistematică și bine coordonată a sportivilor, antrenorilor, Federației și Comitetului Național Olimpic dă rezultate. Îi doresc Alinei multe victorii strălucite în cariera ei și vreau să-i mulțumesc pentru emoțiile pozitive pe care le-a oferit tuturor fanilor. Mă bucur că în cadrul competițiilor de biatlon la nivel european pentru prima oară a răsunat imnul Moldovei”, a spus Dmitri Torner.

Anterior, Comitetul Național Olimpic al Moldovei a publicat un mesaj al lui Dmitri Torner adresat suporterilor, în care i-a cheamat să se unească și să susțină sportivii moldoveni la Jocurile Olimpice de iarnă.

Reamintim că Alina Stremous face parte din Selecționata de biatlon a Moldovei și va reprezenta țara noastră la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, împreună cu Ala Ghilenco, Mihail Usov și Maxim Makarov.

6
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?