X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Un fost fotbalist irlandez vine la Chișinău

26 iun. 2023,, 18:15   Sport
2804 0

Adversarul Petrocubului din turul II preliminar al Ligii Conferințelor Maccabi Tel Aviv și-a schimbat antrenorul cu o lună înaintea primei manșe.

Fostul mare internațional irlandez Robbie Keane l-a înlocuit pe spaniolul Aitor Karanka pe banca tehnică a formației din țara sfîntă.

În vîrstă de 42 de ani, Keane se află la prima experiență de antrenor principal în fotbalul european, notează Noi.md cu referire la moldova1.md.

Pînă acum el a fost secund la echipa națională de fotbal a Irlandei, dar și la formațiile de club Middlesbrough și Leeds United.

În schimb, fostul atacant a avut o carieră strălucitoare ca fotbalist, evoluînd la echipe cu nume, precum Internazionale Milano, Tottenham Hotspur, FC Liverpool, West Ham United sau Aston Villa Birmingham. Este lider al selecțiilor la naționala Irlandei cu 146 de meciuri și marcatorul all-time cu 68 de goluri.


Prima manșă Maccabi Tel Aviv - Petrocub se va disputa pe 27 iulie în Israel, returul fiind programat pe 3 august în Republica Moldova.

Irlandezul a mai fost la Chișinău în toamna anului 2021 cînd țara noastră a fost gazda Comitetului Executiv al Uniunii Europene de Fotbal Asociații.

Atunci, alături de alți ambasadori UEFA printre care Luis Figo, Maxwell sau Zvonimir Boban, Robbie Keane a jucat fotbal cu peste 60 de copii de la diferite instituții de învățămînt, implicate în proiectul "Fotbal în școli".

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?