Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ambasadorul SUA în Rusia a refuzat să meargă la Washington pentru consultări

20 apr. 2021,, 07:15   Sport
3153 0

Ambasadorul SUA la Moscova, John Sullivan, a refuzat să părăsească Rusia, în ciuda recomandării de a pleca la Washington pentru consultări. Despre acest lucru a scris Axios cu referire la surse.

Potrivit publicației, Sullivan susține poziția precum că partea rusă ar trebui să-l "forțeze să plece" dacă vrea ca el să părăsească Moscova.

La 16 aprilie, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că Kremlinul l-a sfătuit pe ambasadorul SUA la Moscova, John Sullivan, să plece în patria sa pentru consultări cu privire la relațiile actuale dintre cele două țări. Potrivit ministrului, o astfel de recomandare adresată diplomatului a fost dată de consilierul prezidențial Yuri Ușakov. La 15 aprilie, Sullivan a fost chemat la Ministerul rus de Externe în legătură cu noile restricții impuse Rusiei. Ministerul i-a spus despre o serie de măsuri de răspuns din partea Moscovei. Ambasadorul însuși a spus că vizita sa la minister a avut loc la cererea părții americane. El a descris întîlnirea ca fiind "profesională și respectuoasă".

Președintele american Joe Biden a semnat un decret privind introducerea de noi sancțiuni împotriva Rusiei. Restricțiile au afectat persoanele fizice și juridice. Printre motivele introducerii lor se numără presupusa activitate ostilă a Rusiei în sfera cibernetică, implicarea în alegerile din SUA sau din alte țări străine.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?