Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Polonia oferă azil sportivei din Belarus, Kristina Timanovskaya

2 aug. 2021,, 12:18   Sport
2405 0

Atleta și participanta la Jocurile Olimpice din Belarus, Kristina Timanovskaya a părăsit aeroportul din Tokyo și este în prezent în siguranță. Despre acest lucru a declarat un reprezentant al guvernului japonez.

După cum s-a anunțat, ea a rămas peste noapte într-un hotel pe teritoriul aeroportului. Asistența pe care sportiva a solicitat-o i-a fost oferită de CIO, autoritățile japoneze și poliția.

Anterior, Timanovskaya, care a fost anunțată pentru competiția de alergare de 200 de metri, a spus că este scoasă cu forța din țară.

Înainte de aceasta, alergătoarea de 24 de ani a criticat decizia antrenorilor lotului Belarus de a o înscrie fără să o întrebe la o probă pentru care nu s-a pregătit.

Comitetul Olimpic din Belarus a eliminat-o pe Timanovskaya din competiție din cauza "stării sale emoționale și psihologice". Fata a fost dusă la aeroport, unde aceasta s-a adresat secției de poliție.


"Solicit ajutorul Comitetului Internaţional Olimpic. Asupra mea se fac presiuni şi mă forţează sa părăsesc ţara, fără acordul meu. Cer Comitetului Internaţional Olimpic să intervină”, spune sportiva, într-un videoclip.

Drept urmare, avionul a zburat în Belarus fără atletă.

Activiștii din Fondul solidarității sportive din Belarus au confirmat că Timanovskaya este într-adevăr în pericol în patria ei și că va solicita azil în Austria.

Mai multe țări, inclusiv Polonia, și-au declarat disponibilitatea de a acorda azil sportivei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?